IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 16:20
SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL VE AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE, 112 ACİL SERVİS ÇALIŞANLARINA VERİLEN “ADLİ VAKALARDA MADDİ DELİLLERE YAKLAŞIM EĞİTİMİ” SONUCUNDA SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde, 112 Acil Servis çalışanlarına verilen “Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi” sonucunda sertifika töreni düzenlendi.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü binasında düzenlenen sertifika törenine İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal katıldı.
Sertifika töreni öncesi konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Bu programımız 5-6 aydır devam ediyor. Bizim gittiğimiz vakaların birçok emniyeti de ilgilendiriyor. Bugüne kadar adli vakalara da gidiyorduk. Bu vakalara bir şekilde acil müdahalelerimizi de gerçekleştiriyorduk. Fakat Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bu vakalara müdahale ederken bazı şeylerinde göz ardı edilmemesi gerekiyor. Suçluların bulunması için de bazı delillerin muhafaza edilmesi gerekiyor. Adli vakalara yaklaşırken adli delillerin de korunmasına yönelik bir eğitim programı hazırlandı. Samsun 112 Acil Servis’te çalışan 475 arkadaşımız bu eğitimlerden geçtiler. Aldığımız geri dönüşlerde de arkadaşlarımızın hepsi bu eğitimlerden memnun kaldıklarını ifade etti. Arkadaşlarımız vakalara müdahale ederken bu tür delilleri de artık koruyarak daha düzgün bir şekilde vakalara müdahale ediyorlar” dedi.
Yapılan eğitim çalışmalarında başarıya ulaştıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanlığımızın teklifi üzerine İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 81 ilde özellikle 112 Acil Servisinde görevli tüm personelimize adli vakalarda olay yerindeki hareket tarzı ile ilgili bir seminer çalışması yapıldı. İlimizde de 9 aydır yapılan eğitim çalışmalarında 112 Acil Servisinde görevli bütün personelimize bu bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu. Adli vakalarda olay yerine ilk giden mıntıka karakolu polis merkezi emniyet tedbirini alıyor ondan sonra da olay yerine ilk giren Olay Yeri Şube Müdürlüğümüz ya da 112 Acil Servis ekiplerimizdir. Delilden sanığa gitmek zorundayız. Burada da öne çıkan suç veya suçluların olay yerinde bıraktıkları deliller oluyor. Olaya ilk giden sağlık görevlilerimizin bu konuda duyarlılığının artması gerekiyor. Bu temelde yapılan bu kurslarda başarıya ulaştığımıza eminim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 16 Eylül 2015 tarihinde başlayan “Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi”nde ilk grup olan 25 kişi sertifikalarını aldı.