29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 12:24

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Kavak ve Bafra'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Kavak'ta Kaymakamlıkta tebrik kabulünün ardından Kavak Şehir Stadyumunda tören düzenlendi.

Törende Kaymakam Mevlüt Şekerci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ekrem Büyüktekin ve Belediye Başkanı Şerif Ün, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Kurt, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Şekerci, Cumhuriyetin Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle, gösteri ve eğlence programları iptal edilirken, okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin okullarında verileceği belirtildi.

- Bafra

Haberin Devamı

Bafra'da Kaymakam Halis Arslan’ın makamında tebrikleri kabulü sonrası Bafra Kent Meydanı'ndaki törene geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Halis Arslan, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İlhan Güngör ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Arslan törende yaptığı konuşmasında, "Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan, birlik ve beraberliğimizin timsali, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıl dönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, cennet gibi yurt köşemiz Bafra’mızda da, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, O’nun Türk milletine bıraktığı en büyük mirasıdır. Gururla kutladığımız bu mirasımızın 91. kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.

Haberin Devamı

Arslan’ın konuşmasının ardından, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Gösterilerin ardından, okullar resmi tören geçidi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!