IHA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 16:12
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖZEL YETENEK SINAVINA YOĞUN İLGİ OLDU.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Özel Yetenek Sınavı yoğun katılımla tamamlandı.
SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı, 10 Eylül Perşembe günü SAÜ Merkez Kütüphane Ek Binası’nda gerçekleştirildi. Resim, Seramik ve Cam ile Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine başvuran adayların girdiği sınavda, adaylara üri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir çalışma yaptırıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne 35 adayın alınacağı Özel Yetenek Sınavına 511 öğrenci başvuru yaptı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümüne merkezi yerleştirme ile öğrenci alan SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.
Özel Yetenek Sınavına başvurunun yüksek olduğunu dile getiren SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, “20 yılı aşkın süredir eğitim-öğretim hayatına devam eden Sakarya Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi 6 profesör, 5 doçent, 13 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi, 15 öğretim görevlisi ve 3 okutman ile toplam 57 akademisyeni ile kurumsallaşmış bir sanat ve tasarım fakültesidir. Fakültemiz, bünyesinde yer alan Resim, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinde toplam 472 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatını sürdürmektedir” dedi.
Sınava giren adaylara başarılar dileyen Dekan Prof. Dr. Dellaloğlu, “Akademik düşünce ve yaratımın sacayaklarından biri bilimsel yöntem izlemekse, en az onun kadar önemli olan bir diğeri duyumsal-sezgisel yetenektir. Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak gerek kuramsal gerek uygulamalı eğitim alanlarında gözetilen esas ilkeler, insani tüm melekelere eşit mesafede yaklaşarak, liseden mezun olmuş genç bireylerin kendilerinden bir düşün ve sanat insanı inşa etmeleri için ilk adımı atmalarını sağlamaktır” diye konuştu.