Güncelleme Tarihi:
Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'da edebiyatçı gençler Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Çevimiçi Edebiyat' panelinde buluştu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinliği programlarında Uluslararası Genç Edebiyatçılar Buluşması'na start verdi. Etkinlik kapsamında Ofis Sanat Merkezi'nde 'Çevrimiçi Edebiyat' paneli düzenlendi. Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde konuşmacı olan Alessandro Burbank, "Online olarak edebiyattan anladığım şey bir cep telefonu ile doğmadığımdır. Ailemin evinden hatırladığım şey, çevirmeli telefonlar ve bu telefonları gören sanırım benim jenerasyonumdur. Şuan yazmak isteyen kişiler, şiir yazdıklarında bunu anında paylaşabiliyor ve arkadaşlarından görüş alabiliyor. Kağıdın ilk bulunduğu dönemlerin şiirlerine baktığımızda mısralar, ritimler kullanarak değil de bütün kâğıdı doldurarak şiir yazdıklarını görüyoruz. Çünkü kağıt o dönemlerde çok pahalıydı. İnternet genç yazarlar ve teknolojiyi kullanan yazarlar için çok faydalı bir araç olmaya başladı. İnternette paylaştığım yazılarım sayesinde çok fazla genç okuyucum olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Çevrimiçi edebiyat konusunda aklına gelen 3 ana başlığı söyleyen edebiyatçı Enes Kılıç ise, "Bunlardan birincisi blog yazarlığı, e-kitap ve twitter. Alışkanlıkları kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Yüzyıllardır kağıt kullanılıyor ve böyle devam etmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. İnternet üzerinde de şiirlerimizi paylaşabiliriz. Çünkü bir dergiye, yazılı bir organa şiirlerimizi göndereceğimiz zaman mail üzerinden gönderiyoruz. Bir şekilde yine elektronik ortama karışmış oluyoruz. E-kitap işini destekliyorum. Kötü bir şiiri iyi bir twite tercih ederim. Bu yüzden kafamızdaki bu kalıpları yıkmamız gerektiğini düşünüyorum sosyal medya kötüdür, kağıt iyidir gibi düşünceleri yıkmamız gerekiyor" diye konuştu.