Güncelleme Tarihi:
SAKARYA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, "Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırılmış Destek Programı, Türkiye'nin önünü açacak belki Türkiye'ye katma değer anlamında yüksek getiriler getirecek hem istihdama hem ekonomiye ciddi katkı sağlayacak bir destek programı" dedi.
Sakarya Teknokent Konferans Salonunda düzenlenen "KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırılmış Destek Programı" bilgilendirme toplantısında konuşan Biçer, KOSGEB olarak hedef kitlelerinin geniş olduğunu söyledi.
Sadece teknoloji, Ar-Ge, inovasyon değil, bireysel girişimciden tutun da toplumun değişik katmanlarına kadar hizmet yelpazelerinin olduğunu belirten Biçer, "Tabii ki asıl beklentimiz, katma değeri yüksek ürünler üreten, bu çalışmaları yapan KOBİ'lerimiz ya da işbirliği yaptığımız paydaşlarımız. Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırılmış Destek Programı da bu manada Türkiye'nin önünü açacak belki Türkiye'ye katma değer anlamında yüksek getiriler getirecek hem istihdama hem ekonomiye ciddi katkı sağlayacak bir destek programı. Bu manada bu destek programını sizlerin hizmetine sunmaktan memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Biçer, amaçlarının teknopark, teknokent ve TEKMER'lerde belli bir aşamaya gelmiş kuluçka merkezlerinde çalışan firmaları yurtdışına açmak ve buradaki imkanlarla tanıştırmak olduğunu vurguladı.
Bu programın bu sene başlayarak gelişeceğini anlatan Biçer, "Sadece Amerika değil, bundan sonra muhtemelen Avrupa, Orta ve Uzak Doğu gibi yerlerde de uluslararası Kuluçka Merkezini kurma çalışmalarımız olacak ama ilk çalışmanın işleyişini görmek durumundayız ondan sonraki adımlar nihayetinde atılacak inşallah" şeklinde konuştu.
Hızlandırılmış destek programının münferit çalıştığını, ilk başvuruyu ocak ayında aldıklarını dile getiren Biçer, şu ifadeleri kullandı:
"Bu vesileyle Ar-Ge İnovasyon Endüstriyel Destek Programına özellikle bünyelerinizdeki şirketlerin, firmaların başvurularını hızlandırmanızı bekliyoruz ki bu destek programında daha fazla istifade edelim çünkü bu sene inşallah bütçemiz Mecliste görüşülüyor, toplam bütçemizi yüzde 182 artırdık. Dolayısıyla destek bütçesi anlamında 1 milyar liralık rakamları aşağı yukarı bulduk. Bunu da daha fazla kullanmanızı istirham ediyorum çünkü ne kadar çok kullanılırsa özellikle teknopark, teknokentlerdeki girişimciler ağırlıklı biliyorsunuz katma değeri yüksek firmalar. Bunların ne kadar sayısı artarsa istihdama, ekonomiye katkısı o kadar fazla olacak."