Hobisini kazanca dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Hobisini kazanca dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:37

- Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan Yavuz Aslan, hobi amacıyla ormanda bulduğu kuru ağaç köklerini, atölyesinde süs eşyasına dönüştürüyor - Aslan: ''Ormandaki yıkık ağaçları çeşitli aşamalardan geçirip evlere sokmayı ilk hedefim haline getirmiştim''

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - MURAT ARAPOĞLU - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde hobi amacıyla ormandan ve dere yataklarından kuru ağaç kökleri toplayan Yavuz Aslan, bunları atölyesinde işleyerek süs eşyasına dönüştürüyor.

Güldibi Mahallesi’nde atölyesi bulunan 32 yaşındaki Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre ormanda gördüğü kökleri nasıl değerlendirebileceğini düşündüğünü ve 2 yıl önce bu işe başladığını söyledi.

İşini severek yaptığını belirten Aslan, “20 yaşından beri ava gittiğim zaman ormandaki yıkılmış, enkaz ağaçlara bakıp, 'bunları nasıl değerlendirebilirim' diye defalarca düşündüm. O zamanlar nasip olmadı ama 10 sene sonra bu işe girdim. Çok sevdiğimden yapıyorum, zevkli bir iş” şeklinde konuştu.

- Metal yerine ahşap çivi kullanıyor

Aslan, mobilya ve süs eşyasını oluştururken doğallığın bozulmaması için metal malzeme kullanmadığını anlattı.

Haberin Devamı

“Yaptığım işlerin tamamında ahşap çivi kullanıyorum, kesinlikle metal çivi kullanmıyorum" diyen Aslan, "En güzel uyumu yine ağaçla sağlıyor, doğallığını bozmuyorum. Çoğu malzemeyi şekillendirirken el motoru dahi kullanmıyorum. Ormandaki yıkık ağaçları çeşitli aşamalardan geçirip evlere sokmayı ilk hedefim haline getirmiştim" ifadesini kullandı.

Aslan, şunları kaydetti:

"Bu köklerden evler için değişik, otantik eşya çıkacağını hayal etmiştim, başarılı oldum. İşe başlamadan önce yaklaşık bir yıl araştırma yaptım. Ormana yakın olmam avantaj, bu sebeple ham madde bulurken fazla sorun yaşamıyorum. Sapanca ve ülkemizde para kazanmanın zor olması değişik arayışlara girmeme yol açtı. Fabrikalarımız kısıtlı ancak ormanlarımız bol, doğamız güzel. Kimi turizm yaptı, kimisi ise çiçekçiliğe girdi. Ben de zevk olarak başladım fakat insanlar çok beğendiği için işimi geliştirmek istedim.

Mimarlarımızdan ve dostlarımızdan daha değişik fikirler alarak bu işi daha güzel konuma getirmeyi planlıyorum. Bildiğim kadarıyla yaptığım iş yurt dışında çok rağbet görüyor ancak ülkemizde ilgi çok daha az.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!