Geleneksel 8. Yanıkköy Yaz Şenliği'ne büyük ilgi 

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel 8. Yanıkköy Yaz Şenliğine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 14:25

Geleneksel 8. Yanıkköy Yaz Şenliği'ne büyük ilgi 

Haberin Devamı

İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya)(DHA)-SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde bu yıl 8.Geleneksel Yanık Köyü Yaz Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Çağdaş Yanık Mahallesi Kültür ve Geliştirme, Tanıtma ve Koruma Derneği  Başkanı Güven Senal Kezer, amaçlarının Sapanca İlçesi ve Yanık Mahallesi'ni tanıtmak olduğunu söyledi. 
  Çağdaş Yanık Mahallesi Kültür ve Geliştirme, Tanıtma ve Koruma Derneği tarafından düzenlenen şenlik köy meydanda gerçekleşti. Çeşitli el sanatları ve yöresel ürünlerin sergilediği ve satışının yapıldığı şenlikte 102 stant yer aldı. Etkinlikte Çerkez dansları büyük ilgi görürken, gençler tahtaya vurma gibi çeşitli eğlenceli oyunlar oynadı. Şenliğin ortak amacının Yanık'ın ve Sapanca'nın tanıtımı olduğunu belirten Dernek Başkanı Güven Senal Kezer, "İnsanların bir arada olması, paylaşımlarda bulunması, kültürel değerlerin yeni nesillere aktarılması, birlik beraberlik ruhunu sağlamak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
2 gün süren festivali çok sayıda insanın ziyaret ettiğini ifade eden Kezer konuşmasını söyle sürdürdü:
  "Her geçen yıl yükselen bir grafiğimiz var. Katılımcılarımız da ziyaretçilerimizin de memnun. Onlar mutlu olunca bizlerde işimizi iyi yaptığımızı anlıyoruz. Ben buradan tekrar dernek üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu sende her sene olduğu gibi mahallemizin 2'nci el standı var. Geçen yıl bu standımızdan elde edilen gelir ve derneğimizin katkılarıyla mahallemizdeki 27 gencimizi Kapadokya'ya gönderdik. Bu seneki gelirle de orta yaş grubuna günübirlik gezi düzenlemeyi planlıyoruz." diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!