Deneyimli Endüstri Mühendisleri SAÜ’de Konuştu

Güncelleme Tarihi:

Deneyimli Endüstri Mühendisleri SAÜ’de Konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 15:17

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TARAFINDAN 'DENEYİMLİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ' ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından “Deneyimli Endüstri Mühendisleri” etkinliği düzenlendi.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, SAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü 2008 mezunlarından Türk Traktör Lojistik Uzmanı Osman Gökbekiş ve MKS Makina Üretim Planlama Kontrol Mühendisi Çağrı Olgun konuşmacı olarak yer aldı.
Türk Traktör Lojistik Uzmanı Osman Gökbekiş, okulda alınan derslerin öğrencilerin bakış açısı üzerinde oldukça etkili olduğuna dikkat çekti. Gökbekiş, “Okul bize bakış açısı kazandırıyor. Mezun olduktan sonra bir makine mühendisiyle veya bir elektronik mühendisiyle yan yana geldiğinizde farkınızı çok net görebiliyorsunuz ve iyi bir mühendislik dalında olduğunuzu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. En başta endüstri mühendisliğinin alanı çok fazla. İnsan kaynakları, satın alma, üretim, lojistik, kalite gibi birçok branşlarda endüstri mühendisleri çalışabiliyor. Bu kadar branş içerisinden ne olacağınızı şimdiden bilemezsiniz. CV ile başvuru yaptıktan sonra, işveren satış için çağırırsa satış mühendisi, lojistik için çağırırsa lojistik mühendisi olacaksınız. Bu, iş hayatını gördükten sonra karar verebileceğiniz şey” şeklinde konuştu.
Yabancı dilin önemini belirten Gökbekiş, “Özellikle yabancı firmalarda işverenler, yabancı dil bilen mühendisler istiyor. Kurslarda aldığınız dil eğitimi ile okulda aldığınız dil eğitimi arasında farklar var ve işveren de bunun farkında. Bu yüzden tercihen yabancı dil eğitimini okulda alan mühendisleri seçiyorlar. SAÜ de, endüstri mühendisliği alanında oldukça iyi bir yerde. Örneğin, Hyundai firmasında SAÜ mezunu çalışan sayısı oldukça fazla. Bunun yanında biz de iş ilanlarımızda SAÜ mezunu ibaresine özellikle yer veriyoruz” dedi.
MKS Makina Üretim Planlama Kontrol Mühendisi Çağrı Olgun kurumsal firmalar ile daha küçük işletmelerin farklılıklarından bahsetti. Olgun, “Kurumsal firmalarda her şey bir düzene oturmuş oluyor. Bu yüzden kurumsal firmalarda çok fazla işe zaman ayıramıyorsunuz. Zaten hali hazırda bir göreviniz oluyor. Firmada sistem bir şekilde işliyor ve siz de görevinizi yerine getiriyorsunuz. Kobilerde ve daha küçük işletmelerde ise böyle değil. Her şeyi sıfırdan yapıyorsunuz ve stajda hiçbir işe yaramadığını düşündüğünüz şeyleri burada uygulamak zorunda kalıyorsunuz. Firmanın bir yerlere geldiğini gördüğünüzde ise bir şeyler yapabildiğinizi anlayabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Olgun, yapılan işlerin amirlere veya müdürlere anlatılması gerektiğine ilişkin ise şunları söyledi; “Bir işi yaptığınızı başınızdakilere göstermeniz gerekiyor ki yaptığınız iş değer kazansın. Aktarmadığınız zaman hiçbir değeri olmuyor. O yüzden yaptığınız işleri iyi pazarlayın, anlatın.”
Etkinliğin sonunda Osman Gökbekiş ve Çağrı Olgun öğrencilerin sorularını yanıtladı. SAÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Arş. Gör. Dr. Alper Kiraz ve EMK Proje Koordinatörü Oğuzhan Yağcı tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!