Başkan Toçoğlu, SAÜ 3+1 Ve 7+1 Eğitim Sistemi Stajyer Öğrenci Yerleştirme Programına Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Toçoğlu, SAÜ 3+1 Ve 7+1 Eğitim Sistemi Stajyer Öğrenci Yerleştirme Programına Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 17:044dk okuma

SAÜ REKTÖRÜ ELMAS; "BU PROJEYE İLK BAŞLADIĞIMIZDA 30 YILDIR KONUŞULAN ARA ELEMAN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BİR PARÇASI OLAN PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi 3+1 ve 7+1 Eğitim Sistemi Stajyer Öğrenci Yerleştirme Programına katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, STK Yetkilileri, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bu projeye destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl 13 Meslek Yüksek Okulu’nda 45 farklı programda 2 bin 200 öğrenciyi buluşturacağız” derken 3+1 eğitim programı ile işyerine yerleşen Samet Nisacı, “Bu proje ile okuduğumuz bölüm ile ilgili bilgi ve becerilerimizi arttırıyoruz. Uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bizler açısından büyük bir önem ifade ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programın devamında konuşan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Tüm değerlerin bir arada olduğu güzel Sakarya’mızı çok daha ileri seviyelerde görmek istiyoruz. Kendimizi sanayi ve ticarette, tarım ve turizmde önemli mesafeler alan, sosyal yaşamını çok daha kaliteli hale getirmiş bir Sakarya’ya hazırlıyoruz. Biz Sakarya’mızı gelecek kuşaklara devrederken gurur duyacak hizmetlere imza atmak istiyoruz. 2023’te Karadeniz’den dünyaya açılmış, ilk yerli treni, yerli tankı ve yerli otomobili üreten bir Sakarya etiketiyle anılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kösemusul konuşmasını şöyle tamamladı; “Üniversite - Sanayi İşbirliği’nde arzu ettiğimiz başarılara ulaştık. Bakın burada hep birlikteyiz. Bu başarıların daha da artarak devam etmesini arzuluyoruz. Dünyada sıfır hata ile üretim dediğimizde akla bizim şehrimiz geliyor. Milli tank bizim şehrimizde üretiliyor. Milli Trenin bizim şehrimizde üretilmesi için çalışmalar sürüyor. Yerli otomobilin üretimine en hazır il Sakarya. İş dünyası olarak vatanını ve şehrini seven, derslerine önem gösteren öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız.”
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu projeye ilk başladığımızda 30 yıldır konuşulan ara eleman üniversite - sanayi işbirliğinin bir parçası olan projemizi hayata geçirdik. Karşımızda duranlar çok oldu. Bugün gıptayla bakılan bir proje haline geldi. Üniversitemiz başka alanlarda da benzer projeler gerçekleştiriyor. Bir üniversiteyi üniversite yapan eğitim öğretimdeki diğer ayaklarla birlikte hareket etmesidir. Bu konularda da önemli mesafeler aldık. İnşallah projemizin daha ilerilere taşınmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri nedir diye sorulsa, birçok farklı cevap ortaya çıkabilir. İsraf denince, aklımıza ilk önce gelen çöpe dökülen ekmeklerden ya da verimsizce kullanılan kaynaklardan bahsetmiyorum. Bu konularda da israfın olduğu doğrudur. Fakat asıl israf insan kaynağımızın israfıdır. Maalesef birçok insanımız Allah’ın verdiği o muazzam potansiyelini kullanamadan, en ufak bir artı değer üretemeden, topluma herhangi bir katkı yapamadan, ömrünü israf etmektedir” dedi.
Başkan Toçoğlu; “Bu büyük sorunun çözümü, meslek sahibi nitelikli kişiler yetiştirmekten geçmektedir. Birçok konuda olduğu gibi, mesleki eğitim konusunda da Sakarya Üniversitesi, Türkiye’ye örnek teşkil etmektedir. Bu model sayesinde öğrencilerimiz, teori ile uygulamayı birlikte öğrenmekte, daha okul döneminde iken iş dünyasıyla tanışarak nazari bilgilerini pratiğe dökme imkânı kazanmaktadırlar.”
Toçoğlu konuşmasının devamında ise, “Üniversitemizi Sakarya’mızın en değerli markası olarak görüyor, en önemli paydaşımız olan üniversitemizle gurur duyuyoruz. Üniversitemizin her alandaki birikiminden şehrimizin geleceği adına azami oranda yararlanmaya gayret ediyoruz. Başta öğrencilerimizin ulaşımı olmak üzere, üniversitemizin etkinliklerine, akademik ve kültürel faaliyetlerine destek vermeye devam ediyoruz. Özellikle 3+1 Modelinin başarılı olması için de elimizden geleni yaptık yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Toçoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Şunu da belirtmek isterim ki, istihdam konusunda da Sakarya Üniversitesi bizim en büyük önceliğimizdir. Nitekim Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan üniversite mezunlarının yüzde 40’ından fazlası, Sakarya Üniversitesi mezunlarından oluşmaktadır. Bu yönüyle belediyemizin iş yükünü ağırlıklı olarak Sakarya Üniversitesi mezunları çekmektedir adeta belediyemizi besleyen en önemli kanallardan biri olmaktadır. Bu durum belediyemiz, üniversitemiz ve en önemlisi de şehrimiz için gurur verici bir olgudur. İnşallah zaman içerisinde bu oran her yıl daha da yukarılara çıkacak. Yakın bir gelecekte inanıyorum ki Sakarya Üniversitesi mezunu genç kardeşlerimiz şehirlerimizin, ülkemizin geleceğini belirleyecek projelere imza atacaklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!