AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz Ankara’da Ki Patlamaları Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz Ankara’da Ki Patlamaları Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 15:22

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ALİ İHSAN YAVUZ SON YAŞANAN OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, son seçim süreci ve Ankara’da yaşanan patlamaları değerlendirdi.
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz 7 Haziran Genel Seçim sonuçları ile 1 Kasım’da yapılacak olan Genel Seçimleri arasında geçen süreç ve yaşanan olayları Sapanca’da değerlendirdi. Açıklamalarına koalisyon süreci ile başlayan Milletvekili Yavuz; “AK Parti tabanı, MHP tabanı ve toplum MHP ile birlikte bir koalisyon kurulmasından umutluydu ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzlaşmaz, anlaşılmaz ve tuhaf yaklaşımları sonucu, Türkiye’de beklenen koalisyon kurulamadı. CHP ile de aramızda derin görüş ayrılıklarımız, taban tabana zıt fikirlerimiz oldu. 7 Haziran seçimlerinde biz tek başımıza iktidarı bekliyorduk. Sonuç bize sürpriz oldu. 7 Haziran’dan sonra çok ciddi, çok köklü bir durum değerlendirmesi yaptık. Bunu gereği olarak çok özel çalışmalara yöneldik. Mesela tüm Milletvekilleri, tüm Belediye, İl ve İlçe Başkanları dinlendi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki tüm Milletvekilleri adayları, SKM Başkanları, İl Başkanları’nın görüşlerine başvuruldu. Bu görüşmeler sonucu, sürece yön verilsin diye çok ciddi çalışmalar içine girildi. Yine daha önce seçim beyannamesinde var olan imkânları biraz daha farklı alanlara kanalize eden yaklaşımlar sergiledik. Bu süreç, geldi çattı” dedi.
7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan koalisyon görüşmeleri hakkındaki fikirlerini paylaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Özellikle MHP üst düzey yöneticilerinin ve Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin uzlaşmaz, anlaşılmaz, tuhaf yaklaşımları sonucu Türkiye’de bu koalisyon kurulamadı. MHP tabanı, Ak Parti tabanı ve toplumda bu koalisyonu bekliyordu. Ama ne olduysa Devlet Bahçeli, bundan net bir şekilde kaçtı. Biz HDP ile koalisyon kurmayacağımızı baştan beri düşündüğümüzü zaten ifade etmiştik. CHP ile derin ayrılıklarımız, taban taban zıt fikirlerimiz var. Mesela geldiğimiz noktanın daha gerisine gitme doğrultusunda yaklaşımlar sergilendi. Bizde bunu göze alamadığımız için bu durumda bir koalisyon yapamadık” ifadelerini kullandı.
Yavuz, “İyi niyetle iktidarımız bir adım atmıştı. Ama adım attıkta aşağıya yattık değil o süreci çok iyi değerlenirdik. Mevcut tablodan koalisyon çıkmayınca özellikle PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri bundan çok büyük cesaret aldılar. ’Güçlü bir iktidar yok, Biz şimdi Türkiye’yi böleriz’ diye hevese kapıldılar. Hamd olsun ki; hem Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanımız tereddüt etmeden bu konuda operasyonların başlaması doğrultusunda Türkiye’yi hazırladı ve ciddi operasyonlar yapıldı. Hazır silahlanmışlar, güçlenmişler, bol miktarda insanı dağa çıkarmışlar. Güçsüzde bir koaliyon var, biz Türkiye’yi böleriz parçalarız diye amaç edinmişler. Çözüm sürecinden de biraz istifade ederek tüm bunları yapmışlar. Bizde iktidar olarak bu süreçte boş durmadık. Bu kardeşlik iklimi içinde, bu süreçte bir çözüm olur o bölge insanı daha fazla mağdur olmaz, daha fazla şehit haberi gelmez diye ümit etmiştik. O bölgede onu bekliyordu. İyi niyetle iktidarımız bir adım atmıştı. Ama adım attıkta aşağıya yattık değil, o süreci çok iyi değerlenirdik. Karakollarımızı çok iyi şekilde yaptık, insansız hava araçlarımızı üretmeye başladık. Savunma sanayimiz güçlendirdik. İstihbarat teşkilatı ve devletin diğer kurumları bu konudaki çalışmalarını çok titiz bir şekilde sürdürdü. Bunun sonucu olarak 70 gün gibi çok kısa bir süre içinde 2 bin tane terörist öldürüldü. Bütün cephanelikleri, bütün sığınakları yerle bir edilmiştir. O evlerin altına kazdıkları tüneller fark edilmiş, tuzaklamalar imha edilmiş, tüm cephanelik ve yığınakları bertaraf edilmiştir” şeklinde konuştu.
Ankara Tren Garı’nda yaşanan patlamalara da değinen Yavuz, “Bu geldiğimiz nokta çok önemli bir nokta. Bundan sonra çok fazla bellerini doğrultabileceklerini düşünmüyorum. Ama bugün Ankara’da olduğu gibi bir takım sansasyonel hadiselere kalkışacaklar. Öyle anlaşılıyor. Ama her zaman iktidarı suçlayarak Cambaza bak Cambaza kabilinden tarzında yaklaşımlar onların en karakteristik tarzı olmuştur. Ama bu toplum bunları yutmaz” şeklinde konuştu.
1 Kasım’da yapılacak olan Genel Seçimleri’nde AK Parti’nin Sakarya’da oy oranının çok yükseleceğini kaydeden Milletvekili Yavuz, diğer partilerin oy kaybının Ak Parti’nin lehine değişeceğini, bu oranların Milletvekili sayısında da artışa neden olacağını belirtti. Ak Parti’nin her seçimde seçim sathı mahalline girildikçe oylarını artırdığını, 1 Kasım seçimlerinde de aynı durumun yaşanacağını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!