2. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 14:07

- Türkiye, Suudi Arabistan, Sudan, Katar, Cezayir, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 70'e yakın akademisyenin katılımıyla Sakarya'da düzenlenecek sempozyum, 6 Mart'ta başlayacak

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Suudi Arabistan Uluslararası İslam Finans ve Ekonomi Kurulunca 6-7 Mart'ta 7 ülkeden 70 akademisyenin katılımıyla "2. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu" düzenlenecek.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, giyim sanayinin, en çok gelişen ve değişen sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Giyim sektörü denince akla sadece kıyafetin gelmediğini belirten Günay, "Sektör, takı ve kozmetik ürünlerini de kapsayacak şekilde büyük bir sanayiye dönüşmüş, üretim, pazarlama ve reklam alanında kendine has yöntemler geliştirmiştir. Böylece bu alan ticari rekabete açılmış ve bazı uygulamalarında ahlaki değerleri ve dini kuralları gözetmeksizin kar amacı güder hale gelmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Günay, sempozyumda, İslam iktisadının kural ve esaslarıyla yeni fıkhı meseleler çerçevesinde helal giyim konusunun ele alınarak ekonomi, reklam ve pazarlamaya ışık tutacağını kaydetti.

- "70'e yakın akademisyen katılacak"

Sempozyumun SAÜ adına koordinasyonunu yürüten İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı da dünyanın çeşitli yerlerinden akademisyenleri bir araya getirecek sempozyumun, helal giyim standartlarını tartışmaya açarak belli konularda sonuca varmayı hedeflediğini belirtti.

Sempozyumun temel amacının, İslam'ın giyim ve kuşamda dikkate aldığı hassasiyetleri gözeten bir bilinç oluşmasına ve bu sektörde standart bir pazar kurulmasına vesile teşkil etmek olduğunu belirten Bostancı, "Ayrıca İslam ülkelerinde helal giyim üretimiyle ilgili yatırımları teşvik etmek, helal giyim akreditasyon kurumları için takip ve kontrolle ilgili kuralları ve temel prensipleri belirlemek, helal ürünlerin pazarlanması alanındaki çağdaş deneyimleri ortaya koymak ve değerlendirmek de sempozyumun amaçlarındandır" ifadelerini kullandı.

Bostancı, sempozyuma Türkiye, Suudi Arabistan, Sudan, Katar, Cezayir, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 70'e yakın akademisyenin katılacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!