Rüzgârlı’da altı yol boyu otoparka iptal

Güncelleme Tarihi:

Rüzgârlı’da altı yol  boyu otoparka iptal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 14:41

Büyükşehir Belediyesi, Rüzgârlı’daki otopark cinayetinin ardından ilk önce iptal edip tekrar başlattığı yol boyu otopark uygulamasında altı yeri bir kez daha iptal etti. Başkan Mustafa Tuna, “Rüzgârlı Caddesi civarındaki esnafımız iptal edilmesini istedi. Biz de bu talebi uygun bulduk” dedi.

Haberin Devamı

 

Ulus Rüzgârlı Caddesi’nde 2015’te esnaf Mehmet Karagöz’ün otoparkçı kurşunuyla öldürülmesinin ardından ‘ücretsiz’ hale getirilen, Temmuz 2017’de Rüzgarlı’daki dokuz sokak ve caddede yeniden başlatılan ücretli yol boyu otopark uygulamasındaki altı otopark tekrar iptal edildi. Önceki gün Meclis İkinci Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, Rüzgarlı’da Beltaş’a devredilen altı otoparkın iadesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık Yazısı doğrultusunda daha önce Büyükşehir tarafından Beltaş’a devredilen dokuz yol boyu otoparktan altısı Büyükşehir’e geri iade edildi.

TUNA: ESNAF İSTEDİ

Alınan kararla; Rüzgarlı Caddesi, Plevne Sokak, Yaşar Doğu Sokak, Eşdos Sokak, Mehmet Karagöz Caddesi (Ege Sokak) ile Hamit Kaplan Sokak’taki yol boyu otopark uygulaması sona ermiş oldu. Fuat Börekçi Caddesi, Çelik Caddesi ve Agah Efendi Sokak’ta ise Beltaş’ın ücretli yol boyu otopark uygulaması devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da “Daha önce acı bir olayın da yaşandığı Ulus’taki Rüzgârlı Caddesi civarındaki esnafımız buradaki yol boyu otoparkların iptal edilmesini istedi. Biz de bu talebi uygun bulduk ve meclisimizden böyle bir karar aldık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVM ÖNÜNDEKİ BELTAŞ’A

Öte yandan Belediye Meclisi, Eskişehir Yolu’nda bulunan CEPA Alışveriş Merkezi’nin önündeki otopark alanının da Beltaş tarafından işletilmesini oy birliğiyle kabul etti. Karara göre UKOME’nin belirleyeceği araç kapasitesi üzerinden otoparkı ilk bir saati ücretsiz, tam günü 1 TL olmak üzere Beltaş işletecek. Meclis ayrıca metro ve Ankaray istasyonlarındaki dükkân ve diğer alanların kiralama yetkisini EGO Genel Müdürlüğü’ne verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!