Güncelleme Tarihi:
Arzu ERBAŞ/RİZE,(DHA)-RİZE’de yaz tatili süresince Kodlama ve Robotik Uygulama atölyesinde, 120 öğrenciye 'Kodlama, 3D tasarım, robotik ve mobil uygulama' eğitimi veriliyor.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde oluşturulan Kodlama ve Robotik Uygulama atölyesini ziyaret eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş, eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi, kendilerine başarı dileklerini iletti. Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ında eşlik ettiği ziyarette öğrencilerden hazırladıkları yazılım ve projeler hakkında bilgiler de alındı. 'KodlaRize' projesi hakkında bilgiler veren Vali Bektaş, Türkiye genelinde kodlama eğitimlerin en yoğun yapıldığı 3 ilden birinin Rize olduğunu belirti. Vali Bektaş, “2016-2017 eğitim öğretim yılında başlatılan proje kapsamında tüm il genelinde 97 ortaokulda toplam 15 bin 400 öğrenciye kodlama eğitimi verildi” dedi.
100 ÖĞRETMENLE 380 SAAT EĞİTİM
Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteği ile proje kapsamında tüm ilçelerde kodlama atölyesi ve robotik uygulama atölyelerinin oluşturulduğunu da kaydeden Vali Bektaş, şöyle konuştu:
“Proje kapsamında okullarımızda yapılan kodlama çalışmalarında öne çıkan ve kodlamaya ilgisi olan öğrenciler, kodlama atölyelerine yönlendiriliyor. Atölyelerde ve okullarda görev yapan bilişim dersi öğretmenlerine yönelik eğitim programlarımızda devam etmektedir. Bugüne kadar bilişim teknolojileri ve yazılım dersine giren tüm öğretmenlere algoritma, blok tabanlı kodlama, 3 boyutlu blok tabanlı kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik kodlama eğitimleri verildi. Eğitimlerde 100 öğretmen toplam 380 saat eğitim alarak bu alanda da farklılıklarını ortaya koydular. Bu anlamda projemize olan katkılarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum”
İLGİNİN ARTMASI AMAÇLANIYOR
Her yıl, proje kapsamında kodlama eğitimi alan öğrencilerin geliştirdikleri projelerin sergilendiği Kodlama Festivali de düzenlediklerini ifade eden Vali Bektaş şöyle dedi:
“Bu yıl Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde düzenlenen 2'inci Kodlama Festivaline 12 ilçeden toplam 24 proje katıldı. Birbirinden değerli projelerin sergilendiği bu festivallerle öğrencilerimizin ‘Kodlamaya’ olan ilgisini arttırmayı amaçlıyoruz. Bu yüzden bu tür etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz. Biz bu proje ve atölyelerle geleceğin üreten yazılımcılarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Eğer gelecekte iddialı bir ülke olmak istiyorsak; başkalarının ürettiği ürünleri kullanmak yerine bizim içimizden çıkan teknisyen ve mühendislerimizin ürettiği yerli ürünleri kullanmalıyız. Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır. Bunun için de çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız”