Rize'de "Farkındayız Kanseri Yeneceğiz" konulu seminer

Güncelleme Tarihi:

Rizede Farkındayız Kanseri Yeneceğiz konulu seminer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 10:11

- Dr. Elif Bostan: "Kanser taraması kişinin bir saatini, geç kalındığında ise tüm hayatını alabiliyor"

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Farkındayız Kanseri Yeneceğiz" konulu seminer düzenlendi.

Meme kanseri bilinçlendirme etkinlikleri çerçevesinde Rize Müftülüğünde çalışan kadın personele yönelik gerçekleştirilen seminere, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın eşi Menduha Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'nın eşi Esma Çakıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın eşi Pınar Karaman da katıldı.

Seminerde konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli onkolog Dr. Gülnihal Tufan, çağın hastalığı olan kanserden korunulabileceğini, erken evrede tespit edilen kanserlerin tedavisi yapılarak hastalığın yenilebileceğini belirtti.

Rize Devlet Hastanesi Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezinde görevli Dr. Elif Bostan da Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) ve gezici kanser tarama aracıyla ile ilçe ve beldelerde halkın ayağına gittiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kolorektal kanseri taraması yapılıyor. Bu taramalar kanser hastalığının erken teşhisini sağlıyor. Özellikle kadınlarda görülen meme kanseri taramasına kadınların yaptırması gerekiyor. Kanser taraması kişinin bir saatini, geç kalındığında ise tüm hayatını alıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!