Rize’de kahvehanelerde okuma etkinliği başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Rize’de kahvehanelerde okuma etkinliği başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 11:15

Rize’de kahvehanelerde okuma etkinliği başlatıldı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından başlatılan, ‘Kıraathaneler Aslına Dönüyor’ projesi ile kıraathane ve kahvehanelerde kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. 

Rize Gençlik Merkezi, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla, ‘Kıraathaneler Aslına Dönüyor’ adlı projeyi hayata geçirdi. Proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve içerek kitap okuması sağlanıyor. Gençlik Merkezi üyelerinin katılımı ve gönüllü gençlerin ortak sitesi olan, ‘Genç Gönüllüler’ adresinden yapılan duyuru ile toplanan gençler Gülbahar Mahallesi Serender Kıraathanesi'nde çay içerek kitaplarını okudu, sohbet etti.

“KIRAATHANELER OKUNAN YER OLSUN”

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, kıraat kelimesinin okumak, hane kelimesinin ise ev anlamına geldiğini hatırlatarak, “İki kelimenin birleştirilmesiyle oluşan kıraathane kelimesi okuma eylemi gerçekleştirilen, okunulan yer manasına gelmektedir. Dolayısıyla temel düşünce olarak büyük ceddimizin, bilhassa Kuran-ı Kerim okunarak hasbihal ortamında tartışma, tanışma, sohbet ve ikramların yapılabileceği ortamlar oluşturulması düşüncesiyle kıraathaneleri oluşturulduğu bilinmektedir. Fakat zamanla kıraathanelerin bu aslı görevinden uzaklaştığı, çeşitli şans oyunlarının oynandığı ve toplumumuz için çok değerli olan zamanın boş işlerle geçirildiği yerler haline geldiği gözlenmektedir. Bu çerçevede kıraathanelerin asli konumuna döndürülmesine bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla proje hazırladık. Dileğimiz kıraathanelerin okunan, tartışılan, hoş sohbet ortamlar içerisinde kaynaşan ve kaynaştıran yerler haline gelmesidir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!