Rize’de denize girilebilecek alanlar belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de denize girilebilecek alanlar belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 13:31

Rize’de denize girilebilecek alanlar belirlendi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından birey ve toplum sağlığının korunması amacıyla geliştirilen Yüzme Takip Sistemi ile, il genelinde denize girilebilecek 11 plajın suyu takibe alındı.

Rize’de denize girilebilecek yerlere ait yüzme analiz sonuçları, Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan ve aktif olarak kullanılan ‘http://yuzme.saglik.gov.tr’ adresinden halka duyurulmaya başlandı. Buna göre Rize’de Fındıklı Kıyıcık Plajı, Fındıklı Yeniköy Plajı, Ardeşen Karaoğlu Plajı, Pazar Hamidiye Plajı, Pazar Sivrikale Plajı, Çayeli Halk Plajı, Çayeli Limanköy Aile Plajı, Çayeli Saklıbahçe Aile Plajı, Merkez Alipaşa Plajı, İyidere Sarayköy Plajı ve İyidere Yalıköy Plajı denize girilebilecek yerler olarak belirlendi. Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından belirlenen takvime göre sezon boyunca yüzme alanlarında 15 günde bir su numuneleri alınarak laboratuvarlarda bakteriyolojik analizleri de yapılacak.

“DENİZDE GEREKSİZ CESARET GÖSTERİSİ YAPILMAMALI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, vatandaşların sağlıklı ve güvenli yüzme yapabilmeleri için belirtilen yüzme alanları dışında denize girmemeleri uyarısında bulundu. Tepe, “Denizde herhangi bir kirlilik belirtisi görünce yüzülmemeli. Yüzme suyu izlemi, yüzme alanı olarak belirlenen ve halkın kullanımına açılan yüzme alanlarında yapılmaktadır. Yüzmek için bu alanlar tercih edilmelidir. Yüzülen yerlerdeki zemin özellikleri yapısal olarak farklılık gösterebilmektedir. Zemini kumdan oluşan ve dalgaların yoğun olduğu bazı kıyılarda kum kayması, dip derinliğinin değişken olmasına sebep olmaktadır. Bu tür yüzme alanlarında plajda bulunan uyarılara uyulmalıdır. Güvenlik için çok iyi yüzme bilinse dahi fazla açılmamak gerekir. Denizde gereksiz cesaret gösterisi yapılmamalıdır. Yüzme arkadaşınız hayat kurtarır. Asla yalnız yüzülmemeli” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!