Rize Çevre Eylem Planı hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Rize Çevre Eylem Planı hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 15:00

Rize Çevre Eylem Planı hazırlanıyor

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, belediye tarafından başlatılan ‘Çevre Eylem Planı’ hazırlığı kapsamında düzenlenen toplantıda vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının önerileri alındı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda Rize Belediyesi Meclisi Turizm ve Çevre Komisyonu, Plan Proje Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlığı süren, ‘Çevre Eylem Planı’ görüşüldü. Toplantıda konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, dünyada çevreye yönelik hassasiyetlerin üst düzeyde olduğunu ancak Türkiye’de çevreye yeterince önem verilmediğini belirterek, “Çevreye verilen zarar aynı zamanda kul hakkıdır. Rize’de gübreden, fabrika atıklarından kaynaklı çevre sorunları yaşanıyor. Bu atıklardan kaynaklı sel ve heyelan olayları arttı. Çevre konusu son derece önemlidir. Çevreyi hep beraber korumalıyız” dedi.

"VATANDAŞLARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Rize Belediyesi Plan Proje Müdürü Mustafa Baltacı ise, Çevre Eylem Planı'nın 3 ay önce görüşülmeye başlandığını belirterek, ”İlimizde çevre çalışmalarını belirlemek için böyle bir plan yaptık. Çevre sorunlarını hep birlikte belirleyip çözümler sunmalıyız” dedi. Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirak ise, çevre kavramının ülkede tam olarak anlaşılmadığını belirterek, çevre koruma konusunda vatandaşlara büyük görevlerin düştüğünü kaydetti.

Toplantıda vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin çevre konusunda görüşleri alındı. Çevre Eylem Planı tüm kesimlerin görüşlerinin alınmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!