Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanını seçti

Güncelleme Tarihi:

Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanını seçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 17:29

Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanını seçti

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE Berberler ve Kuaförler Odası'nın Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da Başkan Mustafa Gündoğan 6'ıncı kez göreve seçildi. 

480 kayıtlı esnafın bulunduğu Rize Berberler ve Kuaförler Odasının Genel Kurulu Rize Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula; Rize Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ekrem Kılıç, Ardeşen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Tahsin Yazıcı, Bakkallar Odası Başkanı İsmail Hakkı Ekmekçi, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı katıldı.

Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, 4 yılda bir yapılan oda seçimini coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek: “Daha iyi hizmet verebilmek ve üyelerimizin sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla yeni arkadaşlarımızı yönetimimize aldık. Arkadaşlarımız ile birlikte ve üst kuruluşumuz olan Türkiye Berberler ve Kuaförler Odası'nın da desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Berber ve kuaförlerimizin en büyük şikayeti hafta sonu tatili yapamamaktır. Mesleği sürekli ayakta icra ettikleri için bu arkadaşlarımızın haftanın bir günü dinlenmesi gerekmektedir. Yoğun çalışma şartları nedeniyle berber ve kuaförler ailesine ve arkadaşlarına zaman ayıramıyor. Bu nedenle bayanlara salı, erkeklere de pazar günü tatil uygulamasını getirmek istiyoruz” dedi.

'ARTIK EĞİTİMLİ YENİ USTALAR YETİŞECEK'

Meslekte eleman yetiştirme sıkıntısı olduğunu vurgulayan Gündoğan, şöyle dedi:

"Çıraklık için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ve Cumhurbaşkanımızın desteği ile okullarda eğitim programları oluşturulacak. Bu çok önemli bir adımdır. Öğrenciler hem derslerini görüp hem de bizim yanımızda stajyer olarak mesleki eğitimi alacaklar. Bu da meleğin yaşatılması ve gelecek nesillere ulaşması için gerekli olan bir uygulamaydı. Artık yeni eğitimli ustalar bu sayede yetişecek. Fiyat tarifeleri konusunda en büyük sorunumuz haksız rekabet. Bu sorun çözümü ise yapılan fiyat tarifelerine harfiyen uymaktır. Taban ve tavan fiyat ilgili kurumlar tarafında kanunen belirlenmesi gerekiyor”

YENİ YÖNETİM VE DENETLEME KURULU

Seçimde Mustafa Gündoğan başkanlığında yönetim ve denetim Kurulu üyeleri seçildi. Yönetim kuruluna Keramet Karafazlı, Kemal Uzun, Kader Kopuz, Mustafa Baş, Yavuz Karaosman, Selçuk Ekşioğlu, Mustafa Kahveci, Gülhan Kaya ve Ahmet Yazıcı seçildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!