OKÜ'de oyuncak müzesi

Güncelleme Tarihi:

OKÜde oyuncak müzesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 14:39

OKÜ'de oyuncak müzesi

Haberin Devamı

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) kurulan Oyuncak Müzesi, Planetaryum ve Gözlemevi törenle açıldı.
Öğrenci Yaşam Merkezi'nde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) destekli olarak kurulan müzenin açılışına Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ila davetliler katıldı.

OYUNCAK TUTKUNU AKADEMİSYEN
Açılışta, kendisi de bir oyuncak tutkunu olan, üniversitelerin Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi'nde kişisel oyuncak koleksiyonunu sergileyen Osmaniye Meslek  Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Celil Atasever bir konuşma yaptı. Atasever, günümüz dünyasında oyuncağın önemini şöyle anlattı:"Digital dünyanın, çocukları da esir aldığı günümüzde çocukluğumuzun oyuncaklarını yeni nesle aktarmak istedim. Küçüklüğümden beri oyuncaklara ilgim vardı. Oyuncak bana göre bir milletin kültüründen ve yaşamından kesitler taşır. Şimdiye kadar biriktirdiğim oyuncakların bazılarını yeni nesillerin de görmesi için Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne bağışlayarak OKÜ Oyuncak Müzesini oluşturmak istediğimi belirttim. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’dan da olumlu yanıt ve destek alınca müzemiz oluştu."
BİN 200 OYUNCAK VAR
OKÜ Rektörü Orhan Büyükalaca da oyuncak müzesi, planetaryum ve gözlemevi gibi üç önemli birim açıldığını belirterek "Projeyle ilimizde eğitim turizminin başlatılması ve bölgede yaygınlaştırılması hedeflenmiştir" dedi. Müzede, unutulmaya yüz tutan oyuncakların çocuklarla buluşturulduğunu anlatan Büyükalaca, şunları söyledi:
"Oyuncak müzemizde 1800'lü yıllardan günümüze çeşitli oyuncaklar bulunuyor. Geleneksel, fabrikasyon, antik, yerel, el yapımı sapan, çember, topaç, bez bebek, beşik, malzemeye göre sınıflandırılmış tahta, teneke oyuncaklar, kağıt, plastik bebek gibi bin 200 çeşit oyuncak, müzemizde sergileniyor."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

25.04.2016 (FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!