Vali Yılmaz: Asayiş olaylarının yüzde 92’si aydınlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmaz: Asayiş olaylarının yüzde 92’si aydınlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2024 14:41

Vali Yılmaz: Asayiş olaylarının yüzde 92’si aydınlatıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, haziran ayında il genelinde 1727 asayiş olayının meydana geldiğini, yakalanan 923 kişiden 52’sinin tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini söyledi. Vali Yılmaz, meydana gelen 1727 olayın 1600’ünün aydınlatılarak asayiş suçlarında yüzde 92’lik oranda başarı sağlandığını ifade etti.

Vali Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Haziran ayında polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları konusunda açıklamalarda bulundu. İl genelinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının değerlendirilmesi amacıyla mülki idare amirleri, emniyet ve jandarma birimleri ve ilgili kurum amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yılmaz, toplantıda genel güvenlik, asayiş, uyuşturucu ile mücadele, kaçakçılık, düzensiz göçmen ile mücadele, terör ve trafik konularının ele alındığını kaydetti. , Osmaniye’nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığını belirten Vali Yılmaz, kentte asayiş konusunda yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde, meydana gelen 1727 olayın 1600’ünün aydınlatılarak asayiş suçlarında yüzde 92’lik oranda başarı sağlandığını ifade etti. Yılmaz, “Asayiş olayları neticesinde son bir ay içerisinde 68 av tüfeği, 31 tabanca ve 17 kurusıkı tabanca ele geçirildi” dedi.

39 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Haberin Devamı

Vali Yılmaz, göçmen kaçakçılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi: “Göçmen Kaçakçılığı ile ilgili olarak 2024 yılı Haziran ayında “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 7 organizatör şüpheli yakalanmış, 1 şahıs tutuklanmıştır. Haziran ayı içerisinde yapılan kontroller sonucunda 39 düzensiz göçmen yakalanmıştır.”

ARANAN 373 KİŞİ YAKALANDI

Vali Erdinç Yılmaz, il genelinde haziran ayında 202 bin 265 şahsın sorgulamasının yapıldığını belirterek şunları kaydetti: “5-10 yıl arası aranması olan 13 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranması olan 15 şahıs da dâhil olmak üzere çeşitli suçlardan aranması olan toplam 373 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!