Şiir ve türkülerle 'öğretmen' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Şiir ve türkülerle öğretmen anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 12:53

Şiir ve türkülerle 'öğretmen' anlatıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de '24 Kasım Öğretmenler Günü' etkinlikleri kapsamında, şair ve ozanlar, şiir ve türkülerle 'öğretmen'i anlattı.
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği "Şiiri al da gel" programının 24'üncüsü Belediyesi Kent Müzesi Şor odasında yapılırken, şiir ve türkülerde "öğretmenler ve yaşamı" dile getirildi. OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar'ın şiirini yorumlaması ve açış konuşmasının arından Dernek Başkanı Mustafa Bardak, programın “Öğretmenler gününe denk” gelmesi nedeniyle, "Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.
Bardak, konuşmasının devamında, 6-11 Kasım tarihlerinde eşzamanlı olarak düzenlenen Akdeniz kentleri kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Osmaniye İl temsilciliği olarak; en fazla etkinlik yapan yerleşim birimi olarak kayıtlara geçilmesi nedeni ile yönetim kurulu, dernek üyeleri ve tüm destek verenlere teşekkür etti. Ardından Ozan Ramazan Çulcu, "Tüm öğretmenlerimizin bu gününü kutluyor, bizlere Cumhuriyet gibi bir yönetim şeklini armağan eden Atatürk’e, bizlere okuma -yazmayı öğreten tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek bağlaması ile türkülerine başladı. Etkinlikler kapsamında; Osman Körkü, Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Nurdoğan Çolakkadı, Aşık Salih Kanbur, Ramazan Çulcu,  Zekeriya Gözübenli ve Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle)  türküleriyle programa katıldılar. Şiirleriyle ise Mustafa Yeydem, İzzettin Kanat, Selahattin Ölmez, Vatandaş Ahmet Ahmet Demir, Recep Taş, Nilüfer Kutluer, Emel Fettahlıoğlu, Bekir Dağsever, Mustafa Kestek  ve Mehmet Sarıca şiirleri ile öğretmen'i anlatıp programa renk kattı.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!