Osmaniyeli depremzede sporcu, ormanlık alan ve parklarda çalışarak Türkiye 2’ncisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyeli depremzede sporcu, ormanlık alan ve parklarda çalışarak Türkiye 2’ncisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2024 12:12

Osmaniyeli depremzede sporcu, ormanlık alan ve parklarda çalışarak Türkiye 2’ncisi oldu

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYELİ depremzede sporcu Timur Er (15), ormanlık alanlarda ve parklarda antrenman yaparak hazırlandığı U 16 Yaş Türkiye Atletizm Şampiyonasında, uzun atlama kategorisinde 6.41 metrelik atlayışıyla sezonun en iyi derecesini (SB) yaparak Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından, 1-2 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen, U16 ve U18 Türkiye Şampiyonasında Osmaniyeli sporcu Timur Er, uzun atlama kategorisinde 6.41 metrelik atlayışıyla, Türkiye ikincisi oldu. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremden etkilenen ve depremler sonrasında atletizm pistinde kurulan çadır kent nedeniyle 2 ay süreyle idmanlarını çocuk parkında ve ormanlık alanlarda yaparak hazırlanan Timur Er, bu dönemde 3 Türkiye şampiyonluğu ve bir de Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Atletizm sporcuna 2 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyleyen Timur Er, “6 Şubat depremlerine yakalandığımız için antrenmanlarımızı burada yapamadık. Çünkü bu alana depremzedeler için çadırkent kurulmuştu. Bizde hazırlıklarımızı, boş bulduğumuz alanlarda, çocuk parklarında ve ormanlık alanlarda yaptık. Geçen yıl Mart ayında düzenlenen Türkiye Şampiyonasına katıldım ve iki branşımda da hem uzun atlama hem de 80 metre sprintte birinci oldum. Ardından Bursa’da düzenlenen salon şampiyonasında tekrardan bir Türkiye derecesi elde ettim. En son olarak ise İzmir’de düzenlenen U16 Türkiye Şampiyonasında uzun atlamada en iyi derecemi yaparak ikinci oldum"dedi.

Atletizm sporcusu Timur Er, hedefinin gelecek yıl Türkiye’yi ve memleketi Osmaniye’yi en iyi şekilde temsil edebilmek için milli takıma girmek olduğunu söyledi.

Atletizm Antrenör İshak Nizamoğlu ise Timur Er ile 6 Şubat 2023 depremlerinden önce beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesi ile tanıştığını belirterek, “Bu iki yıllık zaman içerisinde Timur ile atletizm sahasında çalışmalara başladık. 6 Şubat depremi sonrasına sahamıza çadırkent kurulduğu için biz de parklarda, okul bahçelerinde ve ormanlık alanlarda müsait bulduğumuz her alanda antrenmanlarımızı sürdürdük. Bu süre içerisinde okul sporlarında Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Hedefimiz gelecek yıl milli takım. En son İzmir’de yapılan yarışmalarda Türkiye 2’ncisi olduk. Hedefimiz milli takıma girebilmek. İlimizi ve ülkemizi milli takımda temsil edebilmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!