Osmaniye’de şehitler için mevlit programı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de şehitler için mevlit programı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2024 15:08

Osmaniye’de şehitler için mevlit programı düzenlendi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi tarafından Cuma namazı öncesinde düzenlenen mevlit programında, şehitler anıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.

Devlet Bahçeli Meydanı Şehitler Anıtı önünde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kuranı kerim tilavetinin arından 1967 yılından bu yana Temmuz ayında şehit düşen şehitlerimizin ismi okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Osmaniye’miz, yiğit Osmaniye’miz, şehitler diyarı Osmaniye’miz, vatanımızın ülkesiyle, milletiyle bölünmez, bütünlüğü için her daim en önde koşan bir şehir olmuştur, il olmuştur. Bizler de bugüne kadar Türkiye’mizin dört bir yanında, neresinde görev yaptıysak, her ay o ay içerisinde şehadete eren şehitlerimizin hem isimlerini anarak hem de Kuran tilavet ederek mevlit okutarak hep birlikte şehit ailelerimizle bir araya gelerek onlara dualar ettiğimiz gibi bugün Osmaniye'mizde de biz bu geleneğimiz yaşatalım istedik. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Nazlı nazlı dalgalanan bu ay yıldızlı al bayrağımıza, kendi kanlarını veren şehitlerimize biz buradan bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların bizlere öldükten sonra da şefaatçi olmalarını cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Ve onların peygamber efendimize komşu olmalarını yüce Allahtan bizler, gönülden dua ediyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Gül Camii İmam Hatibi Hüseyin Tepedelen ve Selahaddin Eyyubi Camii İmam Hatibi Murat Yılmaz Kur'an tilavetinde bulundu. Yapılan duanın ardından katılımcılara aşure ikram edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!