Osmaniye'de 30 Ağustos Zaferi'nin 102’inci yıl dönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 30 Ağustos Zaferinin 102’inci yıl dönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2024 13:10

Osmaniye'de 30 Ağustos Zaferi'nin 102’inci yıl dönümü kutlandı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yıl dönümü törenle kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından, Vali Erdinç Yılmaz tarafından Şeref Defteri imzalandı. Vali Yılmaz, “Bugün ülkesi her taraftan işgal altına alınarak boyun eğdirilmek istenen şanlı milletimizi ‘ya istiklal ya ölüm’ haykırışlarıyla, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, emperyalist güçlere karşı verdiği İstiklal Mücadelesini, Başkomutanlık Meydan Muharebesini kesin bir zaferle taçlandırdığı gün. Bu zafer Türk Milletinin; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bağımsızlık ve istiklal adına verdiği onurlu ve eşsiz bir mücadelenin eseridir. Bugün şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin canları pahasına bizlere armağan ettikleri, her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen; inanç, azim, cesaretle verilen Kurtuluş Mücadelesi ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 102. yıldönümünü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

MEHTER TAKIMININ SESLENDİRDİĞİ ESERLERE EŞLİL EDİLDİ

Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki tören ise Vali Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, tören geçişine katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Abdullah Dönmez yaptı. Osmaniye belediyesi Mehter takımının seslendirdiği eserlere, protokol üyeleri ve vatandaşlar Türk bayraklarıyla eşlik etti. Öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Samet Aybaba Spor Lisesi öğrencileri, geçmişten günümüze bayrak gösterisini sundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı minik sporcu gurubu jimnastik gösterisini sergiledi. Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halkoyunları Topluluğunun gösterisi izlendi.

Haberin Devamı

JANDARMA KOMANDOLARIN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Kutlamalar çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Jandarma Özel Harekât Timleri tarafından gösteri sunuldu. Sisler arasından gelen komandolar, alkışlar arasında gösterilerini sundu. Protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlenen gösteride komandoların silahlı şovu nefes kesti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yıl dönümü törenleri, muharip gaziler, mehter takımı, askeri birliklerin ardından, jandarma, polis ve itfaiye araçlarının geçişi ile son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!