Deprem bölgesi Osmaniye’de kurası çekilen konut sayısı 2 bin 325’e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesi Osmaniye’de kurası çekilen konut sayısı 2 bin 325’e ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2024 09:56

Deprem bölgesi Osmaniye’de kurası çekilen konut sayısı 2 bin 325’e ulaştı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, kurası çekilen deprem konut sayısının 2 bin 325’e ulaştığını belirterek, “Önümüzdeki süreçte yerleştirmeleri daha da hızlı artıracağız" dedi.

Vali Yılmaz, yapımı tamamlanan Merkez Akyar 2. Etap Kalıcı Deprem Konutlarında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Vali Yılmaz'ın inceleme ziyaretinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, AFAD İl Müdür Vekili Muhammed Mustafa Ardıç da yer aldı. Vali Erdinç Yılmaz, ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada, “Şu anda Akyar ikinci etaptaki bitmiş konutlarımızın bulunduğu yerdeyiz. Gerçekten çok güzel olmuş. Allah devletimizden razı olsun. Bu konutlarımız çok modern ve depreme çok dayanıklı olarak TOKİ tarafından yapılıyor. Şu an vatandaşlarımızı yerleştirme süreci devam ediyor. Şu ana kadar 2 bin 325 konutun kurası çekildi. Önümüzdeki süreçte yerleştirmeleri daha da hızlı artıracağız. Az işleri kaldı, onları tamamlamak için koordinasyon içinde büyük bir gayretle çalışıyoruz. Kıymetli hemşerilerimizi en kısa sürede konutlarına kavuşturmayı çok arzuluyoruz. Çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

2 BİN 724 KONUT AFAD’A TESLİM EDİLECEK

Osmaniye il merkezinde 133 blok kaba inşaatın tamamlandığı, 122 blokta ince imalatın devam etmekte olduğu belirtildi. Düziçi’nde 65 ve Hasanbeyli’de 37 bloğun kaba inşaatlarının tamamlandığı ve ince imalatlarının devam etmekte olduğu kaydedildi. Bahçe İlçesinde 15 blokta kaba inşaatın tamamlandığı 14 blokta ince imalat devam etmekte olduğu, Kadirli’de 8 blokta kaba inşaatın tamamlandığı 6 blokta ince imalatın devam etmekte olduğu, Toprakkale’de 7 blokta imalatların tamamlandığı ve Sumbas’ta 12 bloğun imalatlarının tamamlandığı kaydedildi. Toplam 277 blokta kaba inşaatların tamamlandığı ve 263 blokta ince imalat devam etmekte olduğu, bugün itibariyle 1304 konutunun AFAD’a teslim yazısının yazıldığı ve Temmuz ayı sonunda 2 bin 724 konutun AFAD’a teslim edilmesinin planlanmakta olduğu kaydedildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!