Kastabala antik kentine kültürel gezi

Güncelleme Tarihi:

Kastabala antik kentine kültürel gezi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 12:25

Kastabala antik kentine kültürel gezi

Haberin Devamı

OSMANİYE Korkut Ata Gençlik Spor ve Doğa Derneği tarafından, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak adına her hafta bir kaleye gezi düzenlenecek.
Osmaniye Belediyesi ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (ÇEKÜL) katkılarıyla düzenlenecek gezilerde, tarihi ve kültürel miras olan kaleler katılımcılar tarafından fotoğraflanıp, daha sonra sergilenecek.
Bu kapsamda, ilk olarak il merkezinin 12 kilometre kuzeyindeki Kastabala Antik Kenti gezilip, burçlarına dev Türk Bayrağı asıldı. Korkut Ata Gençlik Spor ve Doğa Derneği Başkanı Murtaza Çil, 'Kaleler Şehri Osmaniye' olarak bilinen kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak adına böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.
ÇEKÜL Vakfı Osmaniye Temsilcisi Oğuzhan Saçıkara ise "Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi'nin hazırlamış olduğu 'Kültür Rotası' projesi ile kentteki tarihi ve kültürel değerlerin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtılacağını, insanlar tarafından merak edilip gelmek istenileceğini umuyoruz" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!