Fedakar öğretmen, felçli Suriyeliye sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Fedakar öğretmen, felçli Suriyeliye sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 11:22

- Osmaniye'de mesleki eğitim merkezi öğretmeni Gökhan Bozkurt, ülkesindeki bir füze saldırısında şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu felç olan 20 yaşındaki Suriyeli Mustafa Bal'ın fizik tedavi görmesine aracılık edip, ayakları üzerinde durmasında rol oynadı - Bozkurt: "Mustafa, sadece gözlerini oynatabiliyordu. 2 aylık tedavi sonucu ayakları üzerinde durabiliyor. Yürümesi için tedavisinin devam etmesi gerekiyor"

Haberin Devamı

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Kadirli ilçesinde mesleki eğitim merkezi öğretmeni Gökhan Bozkurt, ülkesindeki füze saldırısında şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu felç olan 20 yaşındaki Suriyeli Mustafa Bal'ın tedavi görmesini sağlayarak, ayakları üzerinde durmasında rol oynadı.

Esed rejimine bağlı birliklerin, 6 ay önce Lazkiye'de muhaliflerin kontrolündeki yerleşim birimine düzenlediği füze saldırısında başına ve vücuduna şarapnel parçası isabet etmesi sonucu felç kalan Türkmen asıllı Suriyeli Mustafa Bal, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde devlet hastanesinde tedavi gördü.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mesleki eğitim merkezinde öğretmenlik yapan Gökhan Bozkurt, bir meslektaşı aracılığıyla durumunu öğrendiği Mustafa Bal'ı, 2 ay önce ilçeye getirdi.

Haberin Devamı

Kadirli Devlet Hastanesi'nde, annesi Fatma Bal'ın refakatinde fizik tedavi görmeye başlayan Mustafa Bal, ayakları üzerinde durmayı başardı.

Gökhan Bozkurt, AA muhabirine, Suriyeli gencin tedavisine katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Mustafa Bal'ın, Kadirli'ye getirildiği ilk güne kıyasla iyileşmesinde önemli ilerleme kaydettiğini anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

"Füze saldırısında 2 arkadaşı hayatını kaybetmiş, kendisi de şuuru kapalı olarak Türkiye'ye getirilmiş. Kırıkhan'da 4 ay tedavi gördükten sonra fiziki tedavisi için annesini de alarak Kadirliye getirdim. Mustafa, sadece gözlerini oynatabiliyordu. 2 aylık tedavi sonucu ayakları üzerinde durabiliyor. Yürümesi için tedavisinin devam etmesi gerekiyor. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, tekerlekli sandalye ve yürüteç hediye ederek, Mustafa'ya destek oldu."

Anne Fatma Bal da oğlunun sağlığına kavuşması için yardım eli uzatanlara teşekkür etti.

Eşi ve iki çocuğunun, Kilis'teki çadır kentte kaldığını belirten Bal, "Savaş, ailemizi parçaladı. Türkiye bize çok yardım etti. Allah, Türk halkından razı olsun. Ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. İnşallah oğlum yürüyecek. Gökhan öğretmene ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmakta zorlanan Mustafa Bal da tedavisi için çaba gösterenlere minnettar olduğunu ifade ederek, yürümek istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!