Egemen Sevimli İlk Kitabı İçin İmza Günü Düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Egemen Sevimli İlk Kitabı İçin İmza Günü Düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 16:34

OSMANİYE’NİN DÜZİÇİ İLÇESİNDE, LİSE ÖĞRENCİSİ EGEMEN SEVİMLİ YAYINLADIĞI İLK KİTAP İÇİN İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, lise öğrencisi Egemen Sevimli yayınladığı ilk kitap için imza günü düzenledi.
Düziçi İlçesi Fen Lisesi öğrencisi Egemen Sevimli “Kara Elmas Şehidi” adlı ilk kitabı için imza günü düzenledi. İmza gününe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz, ilkokul, ortaokul öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları katıldı.
İmza gününde kitabı yazma sebebini ve kitabın içeriği hakkında bilgi veren Sevimli, “Kitabı yazmamın sebebi kömür madeninde çalışan insanların bulundukları zor durumu anlatmak onların acılarını azda olsa paylaşmak istedim. Kömür madeninde çalışan Gariban Ahmet’in oğlu olan Mehmet’in ve oğlu Emek’in hayat hikayesini anlattım. Mehmet, Ermenek kömür madeninde çalışan 4 çocuğu olan bir maden işçisi. Cennet adında eşini kaçırarak imam nikahı ile evlenirler, bu evliliklerinden 1’i erkek 3’ü üçüz olan çocukları olur, bu çocukların isimleri Emek, Kanije, Estergon ve Müjde. Maden işçisi olan Mehmet’in çalıştığı madende göçük oluyor ve Mehmet bu göçükte hayatını kaybediyor. Mehmet’in acısına dayanamayan annesi 45 gün sonra ve eşi Cennet ise kocasının ölümünden bir buçuk yıl sonra hayatını kaybediyor. Hayat mücadelesinde yalnız kalan Emek kardeşlerine bakmak için hem okuyup hem de çalışmak zorunda kalıyor. Kardeşlerini yetim yurduna vermek zorunda kalan Emek okumaya devam ediyordu girdiği sınavda Ankara Hacettepe Tıp Fakültesini kazandı ve okulunu tamamladı. Emek, Menekşe adında bir bayanla evleniyor ve iki sininde ataması Osmaniye’nin Düziçi ilçesine çıkıyor ve burada işlerine başlıyorlar. Emek’in yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar karşısında ki azminin ayrıntılı bilgisi kitabımda yazıyor okumanızı tavsiye ederim” dedi.
Kitabındaki en önemli olarak gördüğü bölümü anlatan Sevimli, “Kitabımdaki en önemli bölüm Kanije, Müjde ve Estergon’un kar yağışlı bir günde yaptıkları kardan adamın yüzünün siyah olduğunu gören gazetecilerin şaşkınlıkla sorduğu soru üzerine kızların verdikleri cevap: ’babamın her sabah işe giderken yüzü beyazdır akşam eve geldiğinde ise kapkaradır. Aklımızda kalan halini unutamadık ve yüzünü kömürle siyaha boyadık demesi benim için bu kitapta ki en önemli bölümdür” diye konuştu.
Egemen Sevimli bu kitabı yazmasında emeği geçen bütün öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!