Down sendromlu çocuklar antik kenti fotoğrafladı

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu çocuklar antik kenti fotoğrafladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 15:19

Down sendromlu çocuklar antik kenti fotoğrafladı

Haberin Devamı

OSMANİYE Zihinsel Engelliler Desteği Derneği ve Osmaniye Engelliler Platformu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Down sendromlu çocuklar Kastabala Antik Kenti'ni ziyaret etti. Geziye katılan çocuklar bölgenin fotoğraflarını çekti.
"Bizim Gözümüzden Osmaniye" adı verilen etkinlikle ilgili açıklama yapan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk "Buradaki amacımız onların da bizler gibi neler yapabileceğini göstermek. Onların çektiği fotoğrafları sergilemek. Engellilerin önündeki engeller kalktığında bizim yaptıklarımızı onların da yapabileceğini göstermeye çalışıyoruz" dedi.
Engelli babası Mustafa Düzenli de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında zihinsel engelli çocuklar için fotoğraf çekme organizasyonu düzenlediklerini belirtti. Düzenli, "Çocuklarımızın fotoğraf, resim, tiyatro ve seramik gibi becerilerini halkımıza yansıtmaya çalışıyoruz. Buradan vermek istediğimiz mesaj, devletimiz, hükümetimiz engellilere çok ciddi anlamda haklar tanıdı. Bu hakların yetkililer tarafından doğru kullanılmasını ve bu konuda destek olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!