Güncelleme Tarihi:
OSMANİYE'de Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzeti 'kömbe' için hazırlıklar başladı. Cevdet Sunay Caddesi'nde unlu mamüller işletmecisi Nevzat Kaya, hazır kömbenin evde yapılandan daha ucuza geldiğini, bu nedenle vatandaşlardan talep gördüğünü söyledi.
Evde kömbe yapımı geleneğinin zamanla azaldığını belirten Kaya "Bunda maliyetlerin etkisi var. Dışarıdan alınan daha ucuza geldiği için artık eskisi gibi evlerde kömbe yapılmıyor. Talebi karşılayabilmek için bayrama 10 gün kala sabaha kadar çalışıyoruz" dedi. Nevzat Kaya, kömbe çeşitleri konusunda ise şunları söyledi:
"Kömbelerin, cevizli ve susamlı, üzümlü, zeytinyağlı, ayçiçek yağlı ve tereyağlı-mayasız olmak üzere birçok çeşidini yapmaktayız. İçerisinde sıvı yağ, un, şeker, süt, yoğurt ve maya ile çeşitli baharatların bulunduğu kömbeyi, sadece bu bölge insanı biliyor. Fiyatlarımız üç yıldır değişmedi. Kilosunu çeşitlerine göre 6, 7, 8 liradan satıyoruz."
İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
(FOTOĞRAFLI)