Bahçe ve Düziçi Devlet Hastanelerinde eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bahçe ve Düziçi Devlet Hastanelerinde eğitim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 14:10

Bahçe ve Düziçi Devlet Hastanelerinde eğitim

Haberin Devamı

OSMANİYE Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olarak hizmet veren Bahçe ve Düziçi Devlet Hastaneleri'nde eğitim seminerleri düzenlendi. Uluslararası Fenilketonüri günleri kapsamında hastane çalışanlarında farkındalık oluşturmak amacı ile Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde eğitim hastane çalışanlarına yönelik eğitim verildi.
Başhekim ve aynı zamanda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Bülent Koca tarafından, Fenilketonüri hastalığında erken teşhis ve tedavinin önemi, fenilketonürili çocuğa ve aileye yaklaşım gibi konularda bilgiler aktarıldı.
Diğer yandan Düziçi Devlet Hastanesinde ise başta sağlık hizmetleri sınıfındaki personeli olmak üzere tüm çalışanlara yönelik Temel Yaşam Desteği - İleri Yaşam Desteği “CPR" eğitimi verildi. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olarak görev yapan Uzman Doktor Erman Şen tarafından verilen Kardiyopulmoner Resüsitasyon (CPR) Temel Yaşam Desteği - İleri Yaşam Desteği konulu eğitimde çalışanlara pratik bilgiler aktarılırken, ani kalp ve solunumun durmasındaki hayati önem arz eden ilk müdahalenin önemi vurgulandı. Uygulamanın yöntem ve şekillerle anlatıldığı bildirildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

 (FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!