Ailelere 'çocuÄŸa yönelik istismar' semineri

Güncelleme Tarihi:

Ailelere çocuğa yönelik istismar semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 12:05

Ailelere 'çocuğa yönelik istismar' semineri

Haberin Devamı

OSMANİYE'de ailelere yönelik seminerde 'çocuk ihmali ve cinsel istismarı, önleme ve korunma yolları' anlatıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Eyüp Sultan Mahallesi sakinlerine yönelik huzur toplantısı düzenlendi. Asayiş ve Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'nin yanı sıra TEDAŞ ve Belediye görevlilerin de katıldığı toplantıda, vatandaşlara, ikamet hırsızlıkları ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda, Yavuz Selim İlkokulu Rehber Öğretmeni Baran Karabulut da 'İstismar' konulu sunum yaptı.  İstismarı düşündürecek ipuçları hakkında bilgi veren Karabulut şunları kaydetti:
"Cinsel istismara uğramış çocuklar bir dizi duygusal ve davranışsal tepkiler gösterirler, bunların birçoğu diğer çeşit travma geçiren çocukların karakteristiğidir. Bu tepkilerden bazıları şunlardır; gece kabusların artması veya diğer uyku güçlükleri içe kapanma, öfke patlamaları, kaygı, belli bireylerle yalnız kalmak istememesi yani yalnız kalmaya karşı direnme göstermesi, yaşına göre uygun olmayan cinsel kelimeler kullanma ya da davranışlarda bulunmasıdır."
Karabulut, çocuk istismarının uluslar arası bir suç olduÄŸunu vurgulayarak, konuÅŸmasını "Çocuk Susar Sen Susma" sözleriyle tamamladı.Â

Ä°brahim EMÃœL/OSMANÄ°YE, (DHA)

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!