"Tecrübe Konuşuyor" projesi

Güncelleme Tarihi:

Tecrübe Konuşuyor projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 18:00

- Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar:- "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir"

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar, "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında milli sporcu Nur Tatar ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Ordulu gençlerle bir araya geldi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte soruları yanıtlayan milli tekvandocu, doping konusuyla ilgili olarak, "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir. Onun için bunun eğitimleri veriliyor. Milli takım doktorlarımız hangi ilacın içerisinde doping var, hangi ilacın içerisinde yok biliyor ve ona göre bize veriyor. Biz de zaten onlara sormadan ilaç almıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Nur Tatar, tekvando branşında böyle bir hadiseyle karşılaşılmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Dopingli çıkan sporcular da bilmediği bir ilaçla bunu almıştır belki. Bunu bilemeyiz ama bizde hiçbir şekilde öyle bir olay söz konusu değil. Diğer branşlardaki arkadaşlarımızın adını duyunca üzülüyoruz gerçekten. Sonuçta İstiklal Marşımızı okutan sporcularımızın böyle bir şeyle karşılaşması beni de çok üzüyor. Bunu bilinçli olarak da yapan var, bilinçsiz olarak da yapan var. Alabildiğiniz başarı kendi yeteneğinizdir ve kendi başarınızdır. Bu konuda arkadaşlarımızın daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum."

Vanlı bir sporcu olduğunu kaydeden Nur Tatar, "Van gibi bir yerden çıkmak gerçekten zor. Hem maddi hem manevi birçok zorluklar yaşadım. Bu zorluklar içerisinde spora başladım. Kar kış demeden antrenmanlara gittim. Çok imkanlarım olmadı ama hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçmeyerek antrenmanlarımı bırakmadım. Ne olursa olsun devam ettim. Bugün buralara geldiysem bu mücadeleden asla vazgeçmediğim içindir. Bütün genç sporculara da tavsiyem çok disiplinli çalışsınlar ve asla yılmasınlar. İnşallah bütün kardeşlerimiz aynı başarıya ulaşır." değerlendirmesinde bulundu.


Haberin Devamı

- "Ailem ve sevdiklerim bana çok destek oldu"


Nur Tatar, 5 yaşında tekvando sporuyla tanıştığını anlatarak, "Babamın spor salonu vardı. Ağabeyimin kıyafetlerine özendim. Daha sonra turnuvalara katılmaya başladım. Ardından başarılar gelmeye başladı. Ailem ve sevdiklerim bu sporu yaparken bana çok destek oldu. Onların destekleriyle buralara kadar geldim. Bütün Türkiye'nin gücü ve duaları arkamızda olduğu sürece de inşallah başarılar gelmeye devam edecek." diye konuştu.

Kadınlara da seslenen milli tekvandocu, "Doğuda özellikle bayanlar dövüş ve savunma sporlarına çok sıcak bakmıyor. Buradan bütün ailelere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün bayanların kendilerini savunabilecek kadar spor yapmalarını öneriyorum. Tekvando da bunun için çok güzel bir branş. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise küçük yaşlarda en büyük hayalinin kaymakamlık görevinde bulunmak olduğunu ancak yıllar içinde hedefinin değiştiğini ifade ederek, "Bugün Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Başarılı olmakta en büyük etken çok çalışmak, iyi bir eğitim almak, vatana, millete ve devlete en iyi hizmeti yapabilmek düşüncesinde olmak.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili sunum yapan Arıncı, denetleme, teftiş, denetimin gerekliliği, Türkiye'de denetim organları konularında gençleri bilgilendirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!