Ordulu Kasaplarda Kurban Yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Ordulu Kasaplarda Kurban Yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 15:28

ORDU'DA KASAPLIK YAPAN SEZGİN KARAAĞAÇ, BAYRAM BOYUNCA KIYAMA ÇEKİMİ VE ET PARÇALAMADAN DOLAYI YOĞUNLUK YAŞADIKLARINI SÖYLEDİ.

Ordu’da Kurban Bayramı’nın ardından kurbanlık etlerini alan vatandaşlar kasaplara akın etti.
Ordu’da kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini işlemek amacıyla kasapların yolunu tuttu. Etin işlenmesi konusunda bilgiye sahip olamayan bir çok vatandaş etlerin doğranması ve kıyma yapımı gibi nedenlerden dolayı kasapları tercih etti. Vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği kasaplarda, vatandaşlar sıra beklemek yerine, et dolu poşetlere isim soy isim ve yapılacak işlemi belirterek işlerine devam etti. Ordu’nun Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi’nde kasaplık yapan Sezgin Karaağaç, bayramın birinci gününden bu yana yoğunluk yaşadıklarını belirtti.
KIYMA ÇEKİMİ VE ETİN PARÇALANMASI 1.5 TL
Kurban Bayramı’nın gelişi ile azalan et satışlarını kıyma çekimi ile geçirdiklerini ifade eden Sezgin Karaağaç, "Kurban dolayısı ile et satışları azalıyor. Bizde bu dönemi kıyma çekimi ve etlerin parçalanması ile geçirmeye çalışıyoruz. Bayramın birinci gününden bu yana işler çok yoğun, özellikle bayramın ikinci günü yola çıkacak olan vatandaşlarımız tarafından yoğunluk yaşadık. Kıyma çekiminde çok sıra olması sebebi ile vatandaşları mağdur etmemek için not sistemi uyguluyoruz. Vatandaş etin üzerine adını soyadını ve yapılacak işlemi yazıyor ve bize bırakıp normal işini devam ediyor. Belli bir süre sonra geldiğinde eti hazır hale getirilmiş oluyor. Bu sayede yaşanan yoğunlukta hem biz mağdur olmuyoruz hem de müşteriler. Ayırıca bu yıl kıyma çekimi ve etin parçalanması işleminden kilo başı 1.5 TL alıyoruz. Fiyatlarımızda bu bakımdan uygun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!