Ordu'da 'Yerelden Merkez Yaşlanan İnsan ve Toplum’ sempozyumu düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Orduda Yerelden Merkez Yaşlanan İnsan ve Toplum’ sempozyumu düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 17:14

Ordu'da 'Yerelden Merkez Yaşlanan İnsan ve Toplum’ sempozyumu düzenlendi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/GÖLKÖY (Ordu), (DHA) – ORDU'nun Gölköy İlçesi'nde 'Yerelden Merkez Yaşlanan İnsan ve Toplum' konulu uluslar arası sempozyum düzenlendi.



Gölköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen  Yerelden Merkeze Yaşlanan İnsan ve Toplum Sempozyumu'na, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yurt dışı ve yurt içindeki üniversitelerden gelen akademisyenler ve davetliler katıldı.

Sempozyumda bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun oksijeni en bol illerden birisi olduğunu, çevresinde doğayı kirletecek büyük sanayi kuruluşları olmadığını belirterek, "Tarımsal ilaçlama aşırı derece yapılmıyor hemen hemen hiç ilaçlama yok. Her taraf yeşil ve orman olunca oksijende bol ve insanlarda doğal besleniyorlar. Bundan dolayı dünyada cazibe merkezlerinden birisi olmaya aday. Gölköy'de böyle güzel imkanlar varsa ve Türkiye üzerinde en sağlıklı insanlar buradaysa, en uzun ömür burada sürülüyorsa, buranın bu yönüyle de iyi bilinmesi lazım. Belki dünyada hali vakti iyi bir çok insan buranın sağlıklı ve uzun ömre katkı sağlayan bir yer olduğunu duysa, öğrense gelir tatilini burada yapabilir. Biz de Ordu'yu tanıtma gayreti içerisindeyiz. Ordu’da en güzel ilçelerin başında Gölköy geliyor. Burada Ulugöl, dereler, şelaleler var" dedi.

Avustralya Melbourne Üniversitesi'nden sempozyuma katılan Prof.Dr.Terence Seedsman ise, çalışmanın önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Avustralya’nın, Türkiye'de yaşlılık alanında yapılan bu çalışmalarla gerçekten ilgili olacağını düşünüyorum. Bugün hocamızın bizlerle paylaşacağı konu, yaşlılar için insanca bir toplum inşa etmek, entegrasyon, katılım ve pozitif yaşlanma içeren kuşaklar arası dayanışma çerçevesi için merhametli bir politika üretimi, sürdürebilir gelişim konseptinin çekirdeği olan kuşaklar arası gelişim konsepti bağlamında olacaktır. Başlık olarak yaşlanma politikalarının yapımında politik bağlamdan söz edilecek, birçok ülkede yaşlı insanların artışına karşın yaşlanma politikalarının henüz tamamlanmış olmadığı söylenebilir. Görünen gelecek için yaşlanmanın tüm politik alanlara etki edeceği söylenebilir. Emekli maaşlarından sosyal refaha, sosyal refahtan ev hizmetlerine, ikamet hizmetlerine, istihdama, şehir planlama, sağlık, eğitim ve bakım hizmetlerine, kuşaklar arası ilişkilere kadar birçok politik alanda yaşlanmanın etkisini göreceğiz. İleriye bakıştaki yetersizlik, ileriyi görüp ona göre adım atamama durumu, modern zaman politikalarını çok ciddi bir şekilde karakterize ediyor ve çok ciddi sorunlara yol açabiliyor."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!