Ordu’da 397 Üretici Budama Belgesi Aldı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da 397 Üretici Budama Belgesi Aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 15:53

ORDU'DA 397 ÜRETİCİYE BUDAMA BELGESİ VERİLDİ.

"Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Fındık Budama Elamanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" kapsamında Ordu’da uygulanan eğitimlere katılan 397 üreticiye katılım belgesi verildi.
Ordu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fındık Tanıtım Grubu’nun katkıları ile Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Düzce illerinde uygulanan "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Fındık Budama Elamanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" kapsamında Ordu’da uygulanan eğitimlere katılan üreticilere katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törene Ordu Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Ordu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Fındık Tanıtım Grubu Başkan Vekili Dursun Oğuz Gürsoy, Fındık Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe müdürleri ve üreticiler katıldı.
YILMAZ: "FINDIĞA ÖZEL İLGİ GÖSTERDİK"
Törenin açılış konuşmasını yapan Ordu, Gıda Tarım ve Hayvanclık İl Müdürü Kemal Yılmaz, fındıkta yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı. 2015 yılında önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Yılmaz, "2015 yılında İl Müdürlüğü olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar içerisinde ana ürünümüz fındığa özel ayrı bir ilgi gösterdik. Çünkü fındıkta elde edilecek güzel sonuçların 120 bini aşkın üreticimizi mutlu edeceğini biliyorduk. Üretiminde dünya lideri olduğumuz fındığın verim ve kalitesini arttırmaya yönelik projeler hazırladık ve bu projeleri uygulamaya koyduk. Bunu neden yaptık? Lider ülkeye yakışır verim ve kaliteyi yakalamak, üretici gelirlerini arttırmak için yaptık" dedi.
"ALINAN EĞİTİMLERLE VERİM KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLECEK"
"Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Fındık Budama Elamanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi"nin hayata geçiş sürecini ve proje kapsamında yapılan uygulamaları aktaran Yılmaz, "Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan projemiz 16 Eylül 2015 tarihinde Trabzon’da başladı ve 10 Kasım 2015 tarihinde Düzce’de son buldu. Uygulamalı eğitim projesi olan bu proje ile 960 kişinin budama elemanı olarak yetiştirilmesi hedeflendi. Ancak toplamda 5 İlde 48 merkezde düzenlenen bu eğitimlere bin 65 kişi katıldı ve belge almaya hak kazandı. Ordu’da ise 397 üreticimiz bu eğitimlere katıldı. Budama elemanı olarak yetişen bu üreticilerimiz hem kendi bahçelerini hem de köyündeki ve mahallesindeki bahçeleri budamak suretiyle budamadan kaynaklı verim kaybının önüne geçmiş olacaklar. 2015 yılında verim ve kaliteyi arttırmak için yapmış olduğumuz çalışmalara 2016 yılında da yenilerini ekleyeceğiz ve inşallah Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde 2023’de lider ülkemize yakışır verim ve kaliteye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Program protokol üyeleri tarafından uygulamaya katılanlara katılım belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!