Güncelleme Tarihi:
Ferudun ALTUNTAŞ/ FATSA(Ordu), (DHA)- ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde oturan Derya ve Ümit Seniz çiftinin, 6.5 aylık kızları Zeynep Sare'nin doktor hatası nedeniyle sol kolunun anne karnında kangren olup doğumdan sonra kesildiğini iddiasıyla ilgili söz konusu özel hastaneden yazılı açıklama yapıldı. Hastanenin Sorumlu Müdürü Opr.Dr. İsmail Balcıoğlu, "Bahse konu olan olay, bebeğin intrauterin yaşamında gerçekleşen, muhtemelen pıhtılaşma mekanizmasındaki patoloji sonucu sol kolu besleyen ana arterdeki tıkanmaya bağlı gangrendir. 200.000-300.000'de 1 olarak görülen çok nadir rastlanan bulgudur" dedi.
Fatsa'da oturan 6 yıllık evli 30 yaşındaki Derya ve 36 yaşındaki Ümit Seniz çifti geçen 14 Kasım'da ilçedeki özel bir hastanede dünyaya gelen ve sol kolundaki kangren nedeniyle kolyu kesilen şimdi 6.5 aylık kızları Zeynep Sare Seniz'in doktor hatası nedeniyle kolundan olduğunu iddia etti. Doğum sonrası kızlarının sol kolu ameliyatla kesilen çift, özel hastanede görevli kadın doğum uzmanı Dr. L.U. ile çocuk hastalıkları uzmanı Dr. N.E.'nin hata ve ihmalinin olduğunu iddia ederek Fatsa Cumhuriyet Savlığı'na suç duyurusunda, Sağlık Bakanlığı'na da şikayette bulundu. Olayın dün kamuoyunda duyulmasının ardından bu gün söz konusu özel hastaneden olayla ilgli yazılı bir açıklama yapıldı.
Özel hastanenin Sorumlu Müdürü olan Opr.Dr. İsmail Balcıoğlu, hasta Derya Seniz’in gebelik takibinin düzenli olarak hastanelerinde yapıldığını ifade ederek şöyle dedi:
"14 Kasım 2015 günü hasta Derya Seniz; bebek hareketlerinde azalma nedeni ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Dr. L.U.'ya muayeneye gelmiş olup yapılan NST de bebek hareketlerinin azalmış olduğu görülüp bu nedenle takip için hastaneye yatışı yapılmıştır. Fakat yapılan takipte NST reaktif olmayınca aynı gün saat 15.30'da sezaryen sectio ile doğum gerçekleştirilmiş olup bebekte sol kolda kızarıklık ve yüzeyel laserasyonlar gözlenmiş; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktoru Dr. N.E.'y e bilgi verilmiştir. Bebeğin yapılan muayenesinde sol kolda tırnaklarda morarma ve nabız alınamaması üzerine Ordu Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi ile irtibat kurulmuştur. Ordu Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda uçak ambulans temin edilerek Kocaeli Üniversitesine transport küvöz ile nakli sağlanmıştır. Bebeğin nakli öncesinde ilgili hastanenin Kalp Damar Cerrahi uzmanı ile de kontakt kurularak gerekli medikal tedaviler yapılmıştır. Bahse konu olan olay, bebeğin intrauterin yaşamında gerçekleşen, muhtemelen pıhtılaşma mekanizmasındaki patoloji sonucu sol kolu besleyen ana arterdeki tıkanmaya bağlı gangrendir. 200.000-300.000'de 1 olarak görülen çok nadir rastlanan bulgudur. Bebeğin gönderildiği hastanede sol kolun ampute edildiğini üzülerek öğrendik. Olay adli mercilere intikal etmiş olup yargı sürecindedir."
FOTOĞRAFLI