IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 15:11
ORDU GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, SONBAHARIN GELMESİYLE BİRLİKTE FINDIK BİTKİSİNİN ÖNEMLİ HASTALIKLARINDAN BİRİ OLAN 'FINDIKTA BAKTERİYEL YANIKLIĞI' HASTALIĞINA KARŞI ÜRETİCİLERİ UYARDI
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sonbaharın gelmesiyle birlikte fındık bitkisinin önemli hastalıklarından olan ‘fındık bakteriyel yanıklığı’ hastalığına karşı üreticileri uyardı.
Fındık bitkisinde tomurcuk, yaprak, dal, gövde ve bazen de zuruf ve meyvede gözenekli ve lekeli yaralar açarak bitkiye zarar veren hastalığa karşı üreticileri uyaran Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tomurcukları, sürgünleri, dalları ve hatta ocakları kurutmakta olan bu hastalığın ekonomik ürün kaybına neden olduğuna dikkat çekti.
Fındık bitkisinin hastalığa en hassas olduğu dönemler olan hasat sonu, yaprakların döküldüğü sonbahar ayları ve ilkbaharda Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar ile kimyasal mücadele yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, “İlaçlama sonbaharda yaprakların yüzde 75’inin döküldüğü dönemde yapılmalıdır” denildi.