Eski MÜSİAD Başkanı Bolat: "

Güncelleme Tarihi:

Eski MÜSİAD Başkanı Bolat:
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 17:35

- "Kimi ülkelerde iç savaşlar çıkararak, kimi ülkelerde darbeler yaptırarak, kimi ülkelerde etnik, mezhep ayrımcılığı körükleyerek bu Arap Baharı'nı maalesef kışa çevirdiler ve bölgemiz adeta bir yangın yerine döndü"

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Eski Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, "Kimi ülkelerde iç savaşlar çıkararak, kimi ülkelerde darbeler yaptırarak, kimi ülkelerde etnik, mezhep ayrımcılığı körükleyerek bu Arap baharını maalesef kışa çevirdiler ve bölgemiz adeta bir yangın yerine döndü" dedi.

Bolat, İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesinin düzenlediği "İlim Sohbetleri" programında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olaylara dikkati çekti.

Avrupa'ya 1989 yılında hürriyet rüzgarlarının geldiğini dile getiren Bolat, İslam dünyasına ise hürriyetin uğramadığını savundu.

Bolat, İslam dünyasının 22 sene daha beklediğini ifade ederek, "Arap Baharı rüzgarları, Kuzey Afrika'dan başlayıp Ortadoğu'da esene kadar İslam dünyası bekledi ve diktatörlerin bir çoğu tek tek yıkıldı. Batı dünyası bunu engelleyemedi. Çünkü halktan gelen bir hareketti. İş, aş ve özgürlük istiyorlardı. Yolsuzluklar ortadan kalksın ve zulüm son bulsun istiyorlardı. Batı, 2008 ile 2009 yıllarında dünya finans krizi, ekonomik krizi Avrupa eksenliydi ve kendi dertleri ile boğuşuyorlardı" dedi.

Haberin Devamı

"Bu Arap Baharı rüzgarı dalgasına ansızın yakalanmışlardı" diyen Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden ilk önce bir şey yapamadılar ama kısa sürede toparlandılar. 'Biz İslam ülkelerindeki demokrasi ve hürriyet rüzgarlarını nasıl kışa çeviririz' diye planlar yaptılar. Kimi ülkelerde iç savaşlar çıkararak, kimi ülkelerde darbeler yaptırarak, kimi ülkelerde etnik, mezhep ayrımcılığı körükleyerek bu Arap Baharı'nı maalesef kışa çevirdiler ve bölgemiz adeta bir yangın yerine döndü. Suriye'nin, Irak'ın, Yemen'in, Libya'nın hali ortada. Büyük bir kamplaşma ve sıkıntı var. Suudi Arabistan'da benzer hadiseler olabilir, Bahreyn'de oluyor. Görülen o ki batı, eksen değiştirmeye başladı."

Programa, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi Başkanı Tamer Uysal ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!