Dev projeler Ordu’yu uçuracak

Güncelleme Tarihi:

Dev projeler Ordu’yu uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 17:33

Dev projeler Ordu’yu uçuracak

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, 2.5 yılda tamamlanan yatırımlarla, devam eden ve planlanan projelerle Ordu’nun çehresini değiştirmeye devam ettiklerini belirterek, “Şu ana kadar il genelinde 191 projeyi tamamladık. 154 devam eden ve 163 planlanan projemiz var. Bu projelerde tamamlanınca kentte büyük değişim yaşanacak” dedi.







Ordu'yu marka ve parmakla gösterilen bir il yapmak için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin daha yeni kurulmasına rağmen 2.5 yılda önemli sorunları çözdüklerini söyledi. Yol, altyapı ve su çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Adaylığımız sırasında Ordu'nun en önemli sorunlarını çözmek için anket yaptırdık. Bu anket sonrasında birinci sorun yol, ikinci sorun su ve üçüncü sorun çöp olarak ortaya çıktı. Göreve gelir gelmez, bu sorunların çözümü için çalışma başlattık. Şu anda 752 kilometre sıcak asfalt yol projemize ek olarak Büyükşehir ekiplerimizce yollardayız. Sadece bu yıl 166 kilometre asfalt yol yaptık. Tam 1300 kilometre sıcak asfaltı Ordu ilimizle buluşturacağız" dedi.

SUYA 180 MİLYON TL YATIRIM



Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü'nce, il genelinde su alanında büyük yatırımlara imza atıldığını da vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Şu ana kadar 180 milyon lira yatırım yaptık. 2.5 yılda, 19 ilçede 15 adet su arıtma tesisi, 30 adet su alma yapısı ve 100 adet depo inşa ettik. Toplam 850 kilometre içme suyu hattı ve 50 kilometre kanalizasyon hattının yapımına imza attık. Sadece Altınordu ilçesindeki altyapı 18 bin kişiye göre ayarlanmıştı. Tam 34 milyon liralık projeyle Altınordu şehir merkezinin altyapısını yeniden oluşturuyoruz. On yılların sorunlarını çözüyoruz" şeklinde konuştu.

30 YILLIK ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLDÜ



Daha önce yapılan anketlerde Ordu'nun çöp sorununun 3’üncü sırada çıktığını, bu sorunu da büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Yılmaz şunları söyledi: "8 ay sonra Ordu'da çöp sorununun tamamını çözmüş olacağız. Hatta çevre illerin sorunlarına çözüm üretmek için yardımcı oluyoruz. Altınordu, Çamaş, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru, Çambaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin ortak kullanacağı 6 çöp transfer istasyonu, Gülyalı ve Çaybaşı'nda düzenli depolama alanları, Altınordu ve Ünye'de Ayrıştırma Tesisleri ve Ünye'de kırma ve yakma tesisiyle çöp artık sorun olmaktan çıkmıştır. Bu çalışmaların yanı sıra büyük dev projelerimizde var. İlimizde başlattığımız AVM Projesi, Boztepe Peyzaj ve Macera Park Projesi, Altınordu Kamyon Garajı, Altınordu Tenis Tesisleri, Dış Cephe Boya Projesi, 311 Konutluk TOKİ Projesi, Üç ilçede akıllı bisiklet uygulaması, Avrupa'nın en geniş Wİ-Fİ ağı projesi, dünyanın en tatlı projesi Çikolata Park, Karadeniz'in denize en yakın kayak tesisi projesi, Fatsa’da modern mezbaha, Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesi projesi, Ünye Çamlık Projesi, Yunus Emre Kuruluş Kampı Projesi, Altınordu Rıhtım Projesi, Melet Kıyı Projesi, ilçelerde oluşturduğumuz ve projeleri devam eden meydan yatırımları, hanımlar lokalleri, kadınlar plajları ve sahil düzenlemeleri gibi projeler Ordu'nun kaderini değiştirecek. İrili ufaklı 191 projeyi tamamladık. 154 devam eden, 163 ise planlanan projemiz var. Tüm bu projelerimiz tamamlandığında Ordumuz, parmakla gösterilecek ve model bir Büyükşehir olacak.”



FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!