'Atık pil' kampanyasında en çok pil toplayan okullara ödül

Güncelleme Tarihi:

Atık pil kampanyasında en çok pil toplayan okullara ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 14:53

'Atık pil' kampanyasında en çok pil toplayan okullara ödül

Haberin Devamı

 Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Altınordu Belediyesi’nin ‘Temiz Çevre İçin Atık Pilleri Toplayalım’ sloganıyla başlattığı atık pil toplama yarışmasında en çok pil toplayan okullara, Altınordu Belediyesi tarafından ödül verildi.



Altınordu Belediyesi, çocukların çevre duyarlılığını artırmak amacıyla atık pil toplama kampanyası başlattı. ‘Temiz Çevre İçin Atık Pilleri Toplayalım’ sloganıyla iki kategoride düzenlenen yarışmada 463 kilogram atık pil toplayan Karşıyaka Vilayetler Birliği Anaokulu birinci oldu.



Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kampanyanın önemine dikkat çekerek, “Pil çok faydalı bir malzeme fakat atık olunca çok tehlikeli oluyor. Atık pil toplamada gösterilen hassasiyet iki yönüyle önemli. Atık pillerin toplanarak gerek çevreyi gerekse içme suyunu kirletmesini önlenmesiydi. Altınordu Belediyesi olarak atık pilleri toplayarak geri dönüşüme kazandırılmasını hedeflemiştik. Bu çerçevede atık pil toplama yarışması bizim açımızdan önemliydi. Bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Tüm okullarda bunu yaygınlaştıracağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden velilere kadar herkes bu konuda hassasiyet gösteriyor” dedi.



Kampanya kapsamında dereceye giren okulların temsilcilerine ödülleri verildi.



FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!