SODES sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

SODES sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 15:51

SODES sergisi açıldı

Haberin Devamı

NİĞDE Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uygulanan 'SODES ile Hayata Tutunuyorum' projesi kapsamında sergi açıldı.
Kronik ruhsal bozukluğu olanlar, risk altında bulunan ve zihinsel engelli gençlerin proje süresince hazırladığı el emeği ürünler Ak Medrese'de izlenime sunuldu. Ebru ve resim ürünlerinin yanı sıra çeşitli takıların de yer aldığı serginin açılışına Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun ve Kerem Süleyman Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, daire müdürleri, kursiyerler ile aileleri katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu "Kronik ruhsal bozukluğu olan hastaların, risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli çocuklarımızın yalnız olmadıklarını anlatmak ve yaşadığımız toplumun bir parçası olduklarını göstermek için bu projeyi hayata geçirdik" dedi. Değirmencioğlu, şöyle devam etti:
"Fertek Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Okulu'nda 35 çocuğumuz resim, ebru kursu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde bulunan 20 hastamıza takı tasarım ve ebru kursu, risk altında bulunan 20 gencimize yönelik yüzme, fitness, bilgisayar teknolojileri, bilgisayar işletmenliği kursları açıldı."

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!