Güncelleme Tarihi:
NİĞDE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Asım Baş, il genelinde yıllık 88 bin ton tarımsal organik ürün elde edildiğini söyledi.
Müdür Baş, organik tarım konusunda açıklama yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle, 492 çiftçi tarafından 32 bin 950 dekar alanda organik üretim yapıldığını anlatan Müdür Baş, çiftçilere bahçe tarla takipleri, sertifikasyon işlemleri ve eğitim çalışmaları verildiğini de kaydetti. Baş, il genelindeki organik üretim hakkında şu bilgileri verdi:
"Organik tarım ilimizde 2014 yılında 10 bin 206 dekar alanda 326 çiftçi, 2015 yılında 21 bin 666 dekar alanda ve 411 çiftçi tarafından yapılırken 2016 yılında 492 çiftçi tarafından 32 bin 950 dekar alanda gerçekleştirildi. Ayrıca 2015 yılında 411 çiftçi tarafından 21 bin 666 dekar alanda 63 bin ton organik ürün üretimi yapılırken 2016 yılında 32 bin dekar alanda 492 çiftçi tarafından 88 bin ton verim alındı."
Bu alanda organik elmanın 15 bin 854 dekar alan ile ilk sırada yer aldığını kaydeden Müdür Baş "Armut, şeftali, üzüm, kiraz, vişne, kayısı ve bir çok meyve ürünleri de üretim kapsamında yer almaktadır" diye konuştu.
Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI