Güncelleme Tarihi:
NİĞDE İl Halk Sağlığı Kurumu Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, Türk toplumunda yüksek tuz tüketiminin engellenmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı'nca 2011'den beri 'Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı' yürütüldüğünü aktaran Dr. Ertan Değirmencioğlu, "Ülkemizde kişi başı günlük tuz tüketimi 18 gramdan 15 grama düşmüştür ancak halen sağlığı olumsuz etkileyebilecek düzeydedir. Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarı günlük 5 gramı geçmemelidir" dedi.
Andaç ARSLANPAY / NİĞDE, (DHA)
YB (OA)(25.3.2016, FOTOĞRAFLI)