Niğde’de tarihi mekanlar hayat bulacak

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de tarihi mekanlar hayat bulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 12:09

Niğde’de tarihi mekanlar hayat bulacak

Haberin Devamı

NİĞDE Belediyesi, tarihi eserlerin restorasyon ve çevre düzenlemeleri ile daha kullanışlı hale getirilmesi için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.
Tarihi 3 camiye şadırvan, bir cami ve bir türbede ise restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışması yapacak olan Niğde Belediyesi, Paşa Hamamı'nın yanına da katlı otopark yapımı için girişim başlattı.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Hanım Camii, Torbalı Camii ve Sıralı Camii'nde yapılacak şadırvanlar ile Esenbey Türbesi ve Sungurbey Camii'nde yapılacak çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları kapsamında Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit'in de eşlik ettiği ziyarette tarihi Paşa Hamamı'nın yanına yapılması planlanan katlı otopark çalışması da görüşüldü.
Ziyaretiyle ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin birçok cami, medrese, kapalı çarşı, kilise ve eski konaklar gibi tescilli tarihi eserlere ev sahipliği yaptığını belirtirken ve bu eserlere yapılacak restorasyon çalışmalarının vakıflar bölge müdürlüğü ve anıtlar kurulunun onaylayacağı projeler kapsamında olduğunu söyledi. Akdoğan, ''Medeniyetlerin yaşatıldığı şehrimizde geçmiş tarihlerden bugüne kadar intikal eden ecdat yadigarı birçok eserimiz var. Bunlar da başta Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ve Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bağlı tescilli binalarımız'' dedi.

Uğur MART/NİĞDE,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!