Niğde’de Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2 bin 800 kişi istihdam edildi

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2 bin 800 kişi istihdam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 16:15

Niğde’de Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2 bin 800 kişi istihdam edildi

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’de istihdam artışı ve işsizlikle mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Ocak ayından buyana 2 bin 800 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini söyledi.

Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2018 yılı ekim ayı toplantısı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında topladı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen kurula  Vali yardımcısı Cemil Kılınç ile ilgili Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarında bulunduğu kurul üyeleri katıldı. Düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Şimşek, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği ve 2018 yılının ağustos ayı başında açıklanan 100 günlük eylem planı kapsamında Niğde’de  istihdam artışı ve işsizlikle mücadele çalışmalarının sürdüğünü kaydederek şunları dedi:

"2018 yılının ocak ayından günümüze kadar İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından 2 bin 800 kişi özel sektörde işe yerleştirildi.  Buna ek olarak 104 farklı TYP programı kapsamında 2 bin 329 vatandaşımız işe yerleştirilerek toplam 5 bin 129 vatandaşımızın iş sahibi olması sağlanmıştır. Öte yandan 756 vatandaşımız ise İşbaşı Eğitim Programından yararlandırılarak hem özel sektör işverenlerine destek olunmuş, hem de iş tecrübesi olmayan vatandaşlarımıza işbaşı yapmaları konusunda imkân verilmiştir. Aynı süre içerisinde 112 vatandaşımız meslek edindirme kurslarından yararlandırılarak meslek sahibi olmaları sağlanmış, 91 vatandaşımız ise girişimcilik ve eğitim programından yararlandırılarak kendi işini kurması sağlanmıştır. 1357 vatandaşımıza ise geçici süre gelir kaybını telafi etmek maksadıyla işsizlik maaşı ödenmiştir."

Şimşek’in açılış konuşmasının ardından İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından sunum yapılan toplantı, katılımcıların görüşlerini bildirmeleri ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!