Niğde'de mantar yetiştiriciliği kursu

Güncelleme Tarihi:

Niğdede mantar yetiştiriciliği kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 16:17

Niğde'de mantar yetiştiriciliği kursu

Haberin Devamı

NİĞDE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez Kızılören Köyü'nde mantar yetiştiriciliği kursu açıldı.

Bitkisel Üretim Şubesi'nde görevli ziraat yüksek mühendisi Bayram Akkuş tarafında verilen eğitime 22 kursiyer katılıyor. Toplam 192 saat pratik ve teorik eğitim verilecek kurs ile bölgede mantar yetiştiriciliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Niğde'de ilk defa 2013 yılında Karatlı kasabasında istiridye mantarı yetiştiriciliği kursu açıldığı, şu anda 5 işletmede üretim yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu bilgiler verildi:

"İstiridye mantarı, kuru maddesinin fazla olması sebebiyle kültür mantarına göre daha besleyici ve lezzetlidir. Bu yönleriyle tercih edilmektedir. Niğde'de tüketimi az olsa da büyük kentlerde aranılan bir mantar türüdür. Niğde'de üretimin artması ile halkın ilgisinin artması beklenmektedir. Özellikle yaz aylarında boş kalan patates depoları mantar üretimi için uygundur."

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!