Niğde Adliyesi’nde hakim ve savcı sayısı 45’e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Niğde Adliyesi’nde hakim ve savcı sayısı 45’e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 14:01

Niğde Adliyesi’nde hakim ve savcı sayısı 45’e yükseldi

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Adliyesi’nde tayin ve kura kararnameleriyle hakim ve savcı sayısının 45’e yükseldiğini söyledi.

Başsavcı Oğuzhan Dönmez, Niğde’de  hakim  ve savcı sayısında  ciddi şekilde artış olduğunu kaydetti. Dönmez, "2017 Temmuz ayından bugüne kadar çıkan tayin ve kura kararnameleri ile Niğde hakim savcı sayısı ciddi şekilde arttı. Buda dosyaların karara bağlanması adaletin en kısa sürede infazı anlamında büyük önem arz ediyor. 2017 yılı Ağustos ayında göreve geldiğimde 25 hakim ve savcı görev yapıyordu. Şuan itibariyle 45 hakim ve Cumhuriyet savcısı Niğde adliyesinde adalet hizmetinin en kısa sürede gerçekleşmesi için görev yapıyor. Yeni adliyeye taşınmayla beraber duruşma salonu sayısı kalem ve gerekli çalışma odalarını sayısı arttı. Bu anlamda Niğde adliyesi için çok önemli gelişmeler olduğunu düşünüyoruz" dedi.

56 TANE YARDIMCI PERSONEL ALIMI YAPILDI

Niğde Adliyesinde ve cezaevlerinde görevlendirilmek üzere 56 personel alımı yapıldığını ifade eden Dönmez, "Eylül ayında yapmış olduğumuz memur alımının mülakatlarını açıkladık. Bu sonuçlara göre de gerek adliye gerek cezaevi infaz kurumumuzda 56 yardımcı personel alımını gerçekleştirdik. Adalet bakanlığı personel genel müdürlüğünden atama kararları geldiğinde yeni atananlar görevlerine başlayacaklar" diye konuştu 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!