Vali Cahit Çelik: Okul ve çevrelerinde tüm önlemler alındı

Güncelleme Tarihi:

Vali Cahit Çelik: Okul ve çevrelerinde tüm önlemler alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2024 14:13

Vali Cahit Çelik: Okul ve çevrelerinde tüm önlemler alındı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, (DHA) -NİĞDE'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Niğde Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Niğde Valisi Cahit, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Fatih Altan ve okul müdürleri ve idarecileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okulların genel durumları ve alınacak tedbirlere ilişkin yapılan sunumla başlayan toplantı yine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı okul çevrelerinde alınan önlemler ve trafik konularında sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından devam eden toplantıda konuşan Vali Cahit Çelik, “2024-2025 eğitim öğretim dönemine başlarken, 388 okulda toplam 72 bin 19 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu gençlerimizi her türlü olumsuz etkiden uzak tutmak için, okul güvenliğini artırıcı birçok önlem alıyoruz. Özellikle, okul servis araçlarının denetimi konusu hassasiyetle ele alınmış, tüm ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle bu denetimler sıkı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca, Teknoloji Bağımlılığı gibi çağın büyük tehditlerine karşı öğrencilerimizi koruma amaçlı düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. Ortaöğretim okullarımızda öğrencilerin derslere cep telefonlarıyla girmesi yasaklanmış olup, bu bağımlılıkla mücadele kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Haberin Devamı

OKUL VE ÇEVRELERİNDE GÜVENLİK GÜÇLERİ KUŞ UÇURTMAYACAK

Okul ve çevrelerinde tüm önlemlerin alınacağını belirten Vali Çelik; “Emniyet ve jandarma teşkilatımız, okullarımızın güvenliğini sağlamak adına önemli sorumluluklar üstlenmektedir. 2024 yılı itibarıyla Niğde’de bin 280 emniyet personeli ve 831 jandarma mensubu görev yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz, şehir genelinde okul ve çevrelerinde 24 saat boyunca görev başında olup, çocuklarımızın güvenliği için titizlikle çalışmaktadır. Okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması adına, okul geçit görevlileri belirlenmiş ve emniyet ile jandarma ekiplerimizle koordineli bir şekilde görev yapmaktadırlar. Son olarak, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile okullarımıza entegre edilen kamera sistemleri, okul güvenliğini daha da pekiştirmiştir. Bu kapsamda, 5 okulumuzda toplam 100 kamera sistemi devreye alınmış durumdadır. Güvenlik güçlerimizin kararlılığı sayesinde, çocuklarımızın daha güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlıyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!