Niğde'deki göletlere 52 bin balık bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Niğdedeki göletlere 52 bin balık bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2024 16:49

Niğde'deki göletlere 52 bin balık bırakıldı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde 52 bin pullu sazan balığı yavrusu salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında İl Müdürlüğü ekiplerince 8 göl ve gölete toplamda 52 bin sazan yavrusu bırakıldı. Gebere Barajı'nda yapılan balık salma programına Niğde Valisi Cahit Çelik’in yanı sıra Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, İl Müdür Yardımcıları Haci Yusuf Parlak ve Sadettin Yılmaz, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Faruk Akbulut ve teknik personel katıldı. Vali Çelik, "İlimizde toplam 17 tane baraj, 6 adet de göletimiz var. Tarım Bakanlığı'nın su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında 2021 yılında başlayan bir proje. 2021 yılında ilimizde bulunan göletlere 75 bin, 2022 yılında 70 bin, 2023’de 60 bin balık bırakıldı. Bu sene de Gümüşler, Çamardı, Çiftlik ve Bahçeli'de olmak üzere 8 farklı baraj ve gölete 52 bin sazan yavrusu bırakılacak. Bu projenin birkaç tane amacı var. Öncelikle hem biyolojik çeşitlilik anlamında doğaya katkısı var hem de popülasyonun artmasına katkı sağlıyor" dedi.

Haberin Devamı

Popülasyonun sayının artması için bilinçli avcılık yapmak gerektiğini de ifade eden Vali Çelik, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!